Grimstad Adressetidende

Ny E18 i lang tunnel

Ny E18 i lang tunnel, et grønnere sentrum og gode seremoniro­m er noen av sakene SV ser på som svaert viktig framover.

- INNLEGG For Grimstad SV Anne Gurine Hegnar leder

I Grimstad SV øker medlemstal­let på linje med det som skjer ellers i landet. Grimstad SV er også svaert fornøyd med lista til kommuneval­get 2019. Både erfarne og nye ønsker å gjøre en innsats for en politikk vi tror på. Lista er satt sammen av folk i alle aldre og kjønnsford­elingen er god. På siste medlemsmøt­e var det høy aktivitet rundt lokale saker.

Ny E18 blir en svaert viktig sak hvor vi vil jobbe for felles løsning med alle partiene som finner den beste løsningen som best kan ivareta det SV mener er viktig.

Vårt fokus er på lang tunnel, fordi det er en løsning som er framtidsre­ttet og tar hensyn Grimstads befolkning. Byen kan bli bundet sammen igjen, folkehelsa blir ivaretatt når det gjelder støy og forurensin­g og ikke minst landbruk og naturmangf­old må vernes.

Det er fremdeles nødvendig å jobbe for en grønnere by hvor folk og aktivitet er skal stå i sentrum. Møteplasse­r ute og inne som virker inviterend­e på alle innbyggere på tvers av alder og kulturer, vil gjøre byen vår mer spennende og vaere godt for folkehelsa. Muligheter for seremoniro­m for alle

Vi er opptatt av at Grimstad kommunen skal ha gode seremoniro­m som kan brukes av alle innbyggere uavhengig av tro og livssyn. Prinsippet er viktig og diskusjone­ne rundt mulige løsninger blir viktige å se nøye på uten å konkludere for fort. Ulike seremonier kan ha ulike løsninger.

Økonomisk må det bli likebehand­ling. I dag betaler de som velger en bisettelse eller en konfirmasj­on utenfor kirken for lokaler.

En åpen og inkluderen­de barnehage og skole hvor det skilles mellom kulturarv og forkynnels­e. Dersom det skal vaere skolegudst­jenester i skoletiden må det vaere aktiv og samtidig påmelding til gudstjenes­te og likeverdig­e opplegg. Toleranse for mangfold må vises i praksis.

Styre er valgt og har konstituer­t seg:

Anne Gurine Hegnar- leder Astrid Stifoss Hansen- nestleder

Issifou Koanda Kathrine Ivsett Johnsen Elie Babale

Siri Hoff

Anita Aabel

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway