Grimstad Adressetidende

Nesten likt for hjort og elg

I fjor høst ble det felt 22 hjort og 23 elg i det området som styres av Landvik storvald.

- STORVILTJA­KT ➤ Svein Per Hardeberg svein@gat.no

Landvik storvald omfatter 13 jaktlag, og administre­rer disse som en paraplyorg­anisasjon. Det lages blant annet treårige planer for jaktuttak av elg. Til høsten er det tredje året i planperiod­en, og det nye styret i storvaldet er i gang med å utarbeide ny treårsplan fra 2020.

Hjortejakt­a

Hjortejakt­a varer fra 1. september til jul.

Etter at Adressa naermest omtalte hver enkelt av de felte hjortene i slutten av november, er det spesielt innen Hørte jaktlag at innspurten av jaktsesong­en ble god. De hadde to ved forrige omtale, men fikk tre hjort til fram til jul.

I hele sesongen ble det felt seks hjort i Nedre Reddal jaktlag, fire på Beisland, fire på Håland, og en på hver innen Stalleland, Metveit og Gurebo jaktlag. Disse fordeler seg slik: Fem bukker, 10 hinder og sju kalver.

Storvaldet har samlet kvote på 40 hjort, uten anvisning på kjønn og alder. Det har vist seg å fungere godt.

Elgjakta

Noen ganger jaktes hjort og elg hver for seg, og andre ganger sammen.

Det ble felt 23 elg i Landvik storvalds område i høst.

Det var sju kuer, 11 okser, tre kalver, pluss to kalver som var halte, og som regnes som skrapdyr. De teller ikke på noen kvote.

Elgjakta var fra 5. oktober til 15. november.

I 2017 ble det felt 26 elg i Landvik storvald, pluss tre som ble regnet utenom kvote.

Årsmøtet

I årsmelding­en skriver leder Erik Meidell at observasjo­nene av elg under jakta er omtrent som i 2017, og observasjo­nene av hjort har ikke økt som foregående år.

Årsmøtet ble holdt på Skiftenes forsamling­shus 12. mars.

Meidell ble gjenvalgt som leder for ett år.

Esben Igland i Metveit jaktlag ble valgt inn som styremedle­m for to år. Bjørn Kjetil Hørte i Beisland jaktlag ble gjenvalgt for to år.

Nils Per Igland, Hørte, og Knut Ove Seland, Øvre Reddal, var ikke på valg.

De mindre jaktlagene fra Inntjore til Molland lå tidligere i Landvik kommune, men de tilhører Eide storvald.

 ?? ARKIVFOTO: SPH ?? STOLT ELGHUND: Stalleland jaktlag felte denne elgkua 15. oktober 2016. Bamse fikk lov til å herje med elgen som belønning for godt utført sporing. Fra venstre Hasle Bø, Reidar Tønnesen, Terje G. Kjaer, Jan Øystein Kjaer og Sigurd Austefjord Stalleland.
ARKIVFOTO: SPH STOLT ELGHUND: Stalleland jaktlag felte denne elgkua 15. oktober 2016. Bamse fikk lov til å herje med elgen som belønning for godt utført sporing. Fra venstre Hasle Bø, Reidar Tønnesen, Terje G. Kjaer, Jan Øystein Kjaer og Sigurd Austefjord Stalleland.
 ?? FOTO: TOR JAKOB MYHRE ?? DOUBLÉ: Bent J. Røsland fra Fevik skjøt to hinder på Røyneland 8.9. Dachsen hans, Simba, var med på jaktlaget.
FOTO: TOR JAKOB MYHRE DOUBLÉ: Bent J. Røsland fra Fevik skjøt to hinder på Røyneland 8.9. Dachsen hans, Simba, var med på jaktlaget.
 ??  ?? STORVILTJE­GER: Erik Meidell er leder av Landvik storvald.
STORVILTJE­GER: Erik Meidell er leder av Landvik storvald.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway