Grimstad Adressetidende

Har fikset hagen for 99.000 kroner

Kun 15 personer kan oppholde seg i Ibsenmusee­t samtidig, og det egner seg derfor dårlig i undervisni­ngssammenh­eng. Da er det godt at museet nå har fått oppgradert uterommet sitt.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Vi har fått et helt nytt formidling­ssted i hagen nå, og på disse benkene er det plass til 30 skoleeleve­r for eksempel. Siden museet kun har plass til 15 personer samtidig, så er det utrolig flott at vi har fått dette uterommet, sier Anita Estensen, som er avdelingsl­eder i Grimstad bys museer.

Viktig prosjekt

Venneforen­ingen for Ibsenhuset og Grimstad bymuseum søkte Sparebanke­n Sør om midler til å ruste opp Ibsenhagen, og de fikk 99.000 kroner til å igangsette planen for øvre del av Ibsenmusee­ts hage. Ved kommunens 200 årsjubileu­m, 100 årsjubilee­t for museet, så ble et nytt magnoliatr­e plantet, men den siste tiden har det skjedd langt mer i hagen.

Muren holdt på å falle ut og er nå satt skikkelig på plass, det er blitt lagt grus i hagen, trappen er fikset og det har kommet gelender, og ti store steinblokk­er som skal fungere som benker.

– Vi syns det er utrolig viktig å støtte opp om et prosjekt som dette, og vaere med på å ta vare på det som er hagen til et av Grimstads aller viktigste hus. Samtidig syns vi det er flott å vaere med og gjøre et slikt sted mer tilgjengel­ig for andre. De ønsker å satse på formidling her, og saerlig til de unge, og slik liker vi, sier Gro Lunde, banksjef i Sparebanke­n Sør.

Flere planer

Det er Grimstad kommune som fikk oppdraget med oppgraderi­ngen som nå har funnet sted, og et firma de har leid inn har gjort jobben.

– Vi var ferdig her for ett par uker siden. Det tok halvannen uke å få alt på plass. De som har jobbet her har gjort jobben på en veldig skånsom måte, de måtte jo blant annet ta ned hele gjerdet her, for så å sette det opp igjen. Jeg syns de har gjort en veldig fin jobb, sier bygartner Rolf Inge Pettersen.

Prosjektet har altså vaert et samarbeid mellom Grimstad bys museer, Venneforen­ingen for Ibsenhuset og Grimstad bymuseum, og Grimstad kommune. Nå håper de at søknaden til kulturdepa­rtementet, hvor de ber om mer penger til hagen skal gå igjennom.

– Nå er øvre del av hagen ferdig, men vi har et ønske om å få til noe på nedre plan også. Her ønsker vi oss en vei rundt med gjerdet her, for eksempel med heller, slik at rullestolb­rukere og folk med barnevogn lett kommer seg inn. Vi har også lyst på en liten platting her hvor de kan stå. Vi har også en tanke om å lage ett bed rundt bysten, med tidsriktig­e blomster, sier Vivian Stølen, i Grimstad bys museer.

– Uansett så har dette vaert et helt unikt samarbeid. Det er så flott at vi kan gå sammen og få til noe slik som dette, i det som for meg er hagen til Grimstads aller viktigste hus, sier Øystein Haga, som er med i venneforen­ingen.

 ??  ??
 ??  ?? FLOTT: Ibsen-hagen har blitt riktig så flott syns Øystein Haga (Venneforen­ingen for Ibsenhuset og Grimstad bymuseum), Rolf Inge Pettersen (Grimstad kommune), Vivian Stølen (Grimstad bys museer), Sølvi Braathu (Venneforen­ingen for Ibsenhuset og Grimstad bymuseum), Gro Lunde (Sparebanke­n Sør), og Anita Estensen (Grimstad bys museer).
FLOTT: Ibsen-hagen har blitt riktig så flott syns Øystein Haga (Venneforen­ingen for Ibsenhuset og Grimstad bymuseum), Rolf Inge Pettersen (Grimstad kommune), Vivian Stølen (Grimstad bys museer), Sølvi Braathu (Venneforen­ingen for Ibsenhuset og Grimstad bymuseum), Gro Lunde (Sparebanke­n Sør), og Anita Estensen (Grimstad bys museer).
 ??  ?? GRUS: Hagen er gruslagt. På sikt ønsker de å få til en ordning så det blir lettere for de med rullestol eller barnevogn å komme inn.
GRUS: Hagen er gruslagt. På sikt ønsker de å få til en ordning så det blir lettere for de med rullestol eller barnevogn å komme inn.
 ??  ?? BENKER: Hagen har fått noen solide benker. Det er plass til i alle fall tre personer per benk, så en skoleklass­e får fint plass i hagen nå.
BENKER: Hagen har fått noen solide benker. Det er plass til i alle fall tre personer per benk, så en skoleklass­e får fint plass i hagen nå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway