Grimstad Adressetidende

Madelen møtte en nådeløs verdensmes­ter

Foran 2.000 tilskuere gikk Madelen Søfteland Enfusion VM-tittelkamp­en. Den nederlands­ke tittelfors­vareren var nådeløs.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

Madelen Søfteland møtte Sarel de Jong i sin aller første K1kamp for tre og et halvt år siden. Dette var en kamp de Jong vant greit, men Søfteland gledet seg til å møte henne igjen nå etter å ha trent K1 de tre siste årene.

Men den nederlands­ke tittelfors­vareren ble for sterk denne gangen også.

– Jeg tapte kampen. Jeg følte meg i kanonform og var til stede mentalt. Jeg hadde en god følelse. Jeg møtte en motstander som også var i toppform, hun er bedre enn jeg har sett henne før, men det var jeg klar over. De to første rundene gikk jeg bra, sier K1-utøveren.

Måtte i kjelleren

I tredje runde ble hun truffet av et uventet slag, og ble rystet av det.

– Jeg visste jeg var ute, og motstander­en kom voldsomt på. Derfor var jeg veldig fornøyd med at jeg klarte å stå kampen ut og stå alle rundene mot en dobbelt verdensmes­ter som luktet blod. Det var noen virkelig tøffe minutter hvor jeg måtte i kjelleren, sier hun.

Søfteland forteller at hun virkelig kom for å vinne.

– Og det er mange ting som klaffet selv om resultatet ble som det ble. Riktig fokus, nervene under kontroll og så videre. Jeg er takknemlig for denne muligheten og må bare se fremover.

Nå tar hun et par rolige uker og kommer hjem til Grimstad en tur.

– Det er bra å måle seg med de beste. Sarel har VM beltet i 2 vektklasse­r og har forsvart begge beltene tidligere også. Så jeg har virkelig møtt høyeste nivå i denne kampen.

– Surrealist­isk

– Det var en fantastisk følelse å gå på dette stevnet. 2.000 tilskuere, kampen ble sendt på TV i USA, Nederland og Frankrike, og streamet live i hele verden. Det er litt surrealist­isk.

Hun forteller at det var fantastisk å ha familie og venner på tribunen.

– Showet og alt var veldig bra. Enfusion er en av de største organisasj­onene, og jeg møtte den beste på sitt beste. Det er det jeg ønsker.

 ??  ?? Madelen følte seg i toppform før sin hittil viktigste kamp i karrieren lørdag kveld. Men den doble verdensmes­teren Sarel de Jong ble for sterk. Foto: Privat
Madelen følte seg i toppform før sin hittil viktigste kamp i karrieren lørdag kveld. Men den doble verdensmes­teren Sarel de Jong ble for sterk. Foto: Privat
 ??  ?? HEIET: Trener Didier Le Borgne, familie og venner var på plass for å støtte Søfteland i den store kampen. Her med Linn Kristine Haugen og Yvonne Murray fra Grimstad kickboxing. Foto: Privat
HEIET: Trener Didier Le Borgne, familie og venner var på plass for å støtte Søfteland i den store kampen. Her med Linn Kristine Haugen og Yvonne Murray fra Grimstad kickboxing. Foto: Privat

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway