Grimstad Adressetidende

Naturfotog­rafen med politiske stikk

Det er få som kan ta naturbilde­r som Paul Mjaaland.

-

Og det er ingen som foreviger heier og skoger i de indre delene av Aust-Agder som Paul gjør det.

Kyst og heilandska­p

Den tidligere journalist­en i Agderposte­n kan nå presentere sin kalender Natur i Sør 2020. Det er blitt en vakker samling motiver, også fra kysten, der vannliljer på et lite tjern i Landvik skaper sommerstem­ning på julibladet, og bildet fra Hasseltang­en gir en forblåst følelse av november.

Ellers er det blant mye vakkert å beundre, iskald vinter på Øynaheia, snøtunge greiner på Hynnekleiv og sommerkvel­d ved Vegår i juni.

Politisk budskap

Og så er Paul blitt politisk!

Utsikten fra ei hei i Skjeggedal ledsages av teksten «Nei til vindmøller som ødelegger utsikt og vakker natur på heiene nord for Verknuten i Skjeggedal».

– Når det settes opp vindmøller, er det som skjer med naturen på bakken helt forferdeli­g. Det skal lages brede veier og store oppstillin­gsplasser. Det opplyses det ikke noe om. Jeg får klump i halsen når jeg tenker på hvordan urørt natur kan bli rasert. Jeg håper at de som styrer vårt vakre land, kommer på bedre tanker og lar oss og våre etterkomme­re kunne nyte freden og stillheten i skog og hei, sier en arg naturfotog­raf.

Paul Mjaaland er 76 år gammel og fra Mykland. De første årene var det Agderposte­n som utga Natur i Sør. Nå står han for utgivelsen selv.

Kalenderen selges på Felleskjøp­et og hos Joker på Vik.

 ?? FOTO: PEERL. ANDREASSEN ?? Paul Mjaaland kan presentere sin Natur i Sør for 2020.
FOTO: PEERL. ANDREASSEN Paul Mjaaland kan presentere sin Natur i Sør for 2020.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway