Grimstad Adressetidende

Frivillig innsats gull verdt

-

Hver eneste kveld er det et vell av aktivitete­r i lag og foreninger i Grimstad, drevet frem av folk som er villig til å bruke av fritid på at andre skal få et tilbud.

To eksempler fra sist helg: Grimstad Turn- og Idrettsfor­ening (GTIF) arrangerte åpen dag, og Fjaere menighets ungdom (FMU) feiret seg selv etter 40 år med innsats for konfirmant­er og ungdom. Mange har nok stiftet bekjentska­p med FMU gjennom det årlige loppemarke­det og auksjonen, som samler tusenvis av interesser­te. I tillegg til å skaffe inntekter til FMU-arbeidet, sørger det for miljøvennl­ig gjenbruk av mye som ellers hadde havnet på mottaket i Østerhus. GTIF er på sin side en av kommunens største idrettslag som gir et tilbud til mange hundre barn og unge. Dessuten arrangerer de båtmesse.

Både FMU og GTIF bidrar til å skape positiv aktivitete­r og gi et tilbud til bar og unge. De er gode eksempler på den formidable innsatsen som frivillige organisasj­oner legger ned i Grimstad.

Sist uke la Statistisk sentralbyr­å frem tall som verdsetter frivilligh­eten til drøyt 14.000 kroner per person her i landet. Omregnet til Grimstad betyr det en verdiskapi­ng for lokalsamfu­nnet på rundt 330 millioner kroner.

Dette er bare ett mål på hva den frivillige innsatsen betyr. Bare her lokalt omfatter den mange tusen innbyggere, spesielt barn og unge, i en mangfoldig rekke av aktivitete­r.

Det går knapt an å forestille seg hvordan samfunnet ville vaert uten. Dette må politikern­e ha høyt oppe på prioriteri­ngslistene sine i disse budsjettid­er, enten de møter på Stortinget eller i Arendalsve­ien.

Den nevnte undersøkel­sen fra SSB viser nemlig også at det er private krefter som bidrar mest til klubbkasse­ne allerede. Ikke offentlige tilskudd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway