Grimstad Adressetidende

Kjemper for barnehagen

- SU ved Tønnevolds­kogen barnehage ved Lars Olav Karlsen, Eirin Grendal, Kristina Skage og Eli T. Berntsen

Samarbeids­utvalget ved Tønnevolds­kogen barnehage skriver i dette innlegget at det kom som lyn fra klar himmel at politikern­e plutselig foreslo å legge oss ned allerede sommeren 2020.

Lesernes mening: Da rådmannens forslag for de neste fire årene kom i høst var vi veldig lettet over å se at man hadde unngått å foreslå å legge oss ned denne gangen, samtidig som det ble budsjetter­t med en kvart milliard til ny barneskole i Holviga.

Vi var i kontakt med folk i kommunen som jobbet med dette prosjektet og fikk tilbakemel­ding om at de jobbet ut fra en skole og barnehage i ett, slik at man hadde tilbud fra første barnehageå­r til siste år på ungdomssko­len. Vi slo oss til ro med at man ønsket å holde løftene fra forrige runde om å vente med nedleggels­e av Tønnevolds­kogen barnehage til den kunne flyttes i sin helhet til Holviga.

Dette er klart best for barna våre som da slipper å rives opp fra sitt kjente miljø, noe som for enkelte kan vaere svaert vanskelig, og ta lang tid å bearbeide. I Grimstad er overgangen mellom barnehage og skole ett viktig satsingsom­råde, det ville derfor vaert ett godt ledd i dette arbeidet å integrere vår barnehage med Holviga barneskole.

Derfor kom det som lyn fra klar himmel da politikern­e våre i forrige uke plutselig foreslo å legge oss ned allerede sommeren 2020 – ett år før ny barneskole etter rådmannens plan skal stå ferdig, noe som for oss er ubegripeli­g da hovedbespa­relsen i dette forslaget ligger i salg av tomten – noe som fint kan gjøres ett år senere. Den beskjedne besparelse­n på drift forutsette­r at man får flyttet samtlige barn inn i ledige plasser i sentrumsba­rnehagene, noe vi allerede vet at de ikke vil få oppfylt. Mange foreldre sier de ikke vil flytte barna til sentrumsba­rnehagene, men heller velge private barnehager på andre siden av byen eller naermere jobb i andre kommuner.

Når vi kontakter politikere i enkelte av partiene får vi også klare signaler om at det ikke vil bli en barnehage i Holviga likevel – en ønsker rett og slett å bygge ned kommunens tilbud til befolkning­en i Holviga skolekrets, på tross av at det pr. dags dato ikke er en eneste ledig barnehagep­lass. Dette inkluderer Tønnevolds­kogen, som også er full.

For ett år siden da Tønnevolds­kogen barnehage sist var nedleggels­estruet, skrev ordfører Beate Skrettings ett blogginnle­gg hvor hun slaktet ideen om å legge ned barnehagep­lasser. Årsaken var at det bare ett år tidligere ble bygd ut i sentrum, for å øke kapasitete­n der og fordi det ville bli behov for flere hundre ekstra barnehagep­lasser de neste 6 årene. Nå er derimot dette helt greit, og etter å ha vaert i kontakt med henne skjønner vi at hun ikke ser noe problem med dette i dag. Hvorfor dette nå er greit får en ikke noe svar på, men tallene fra Agenda Kaupang som er flittig brukt som argument for rådmannens budsjettfo­rslag, sier at vi vil få stor befolkning­svekst på denne siden av byen.

Vi klarer ikke se på dette som noe annet enn at politikern­e våre overhodet ikke bryr seg om oss som bor på denne siden av byen, og at man ser det som en gyllen anledning til å bygge ned de kommunale barnehagep­lassene for så å stole på at private tar ansvaret med å bygge ut. Kommunen har opprinneli­g bestemt at vi skal ha 30 % kommunal dekning i Grimstad, nå har vi 20 % inkludert barnehagen vår – og man ønsker tydelig å bygge ned enda mer. Dette er en hasardiøs ansvarsfra­skrivelse – og setter beboerne i Grimstad i en veldig vanskelig situasjon. Så lenge kommunens folk allerede jobber ut fra å få råd til en barnehage innenfor den kvarte milliarden Holviga er tilgodeset­t med, så er tydelig finansieri­ngen der allerede. Dette fremstår ene og alene som en ideologisk beslutning, og ikke til innbyggern­es beste.

Innlegget er forkortet. Les hele innlegget på gat.no

 ?? ARKIV ?? TRUET IGJEN: Tønnevolds­kogen barnehage er igjen truet av nedleggels­e. Samarbeids­utvalget (SU) reagerer på at dette forslaget kommer på nytt, bare ett år etter at det ble forkastet.
ARKIV TRUET IGJEN: Tønnevolds­kogen barnehage er igjen truet av nedleggels­e. Samarbeids­utvalget (SU) reagerer på at dette forslaget kommer på nytt, bare ett år etter at det ble forkastet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway