Grimstad Adressetidende

Har permittert seg selv for å spare etter Skral-konkursen

Skral-konkursen gjorde året ekstra tøft for Café Galleri. Børre Githmark har permittert seg selv og vurderer å stenge kjøkkenet i vinter.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Børre Githmark på Café Galleri forteller at konkursen i Skral festival får konsekvens­er for driften.

Utestedet i Storgaten er en av mange kreditorer som kan se langt etter pengene sine etter at Skral festival gikk konkurs med 5,5 millioner kroner i gjeld. Denne uken var det skiftesaml­ing i tingretten, og i innberetni­ngen står det at Café Galleri har et krav på 80.000 kroner. Githmark opplyser at dette er korrigert til 42.000 kroner.

– Det er kjempesynd

Han synes det er synd festivalen gikk konkurs, men understrek­er samtidig at den ubetalte regningen på 42.000 kroner for catering til festivalen­s backstage i sommer er noe som svir.

– Det er kjempesynd, for vi har pusset opp, og da teller hver krone. Jeg vurderer å stenge ned kjøkkenet frem til mars for å spare penger i vinter for å prøve å komme à jour igjen, sier Githmark.

Han har nå valgt å ta seg selv ut av jobb for å spare penger i en periode.

– Jeg har måttet permittere meg selv 80 prosent for å spare de andre ansatte, sier han.

– Vippet det over

Den erfarne utelivsdri­veren erkjenner at det ikke er Skraltapet alene som har gjort året vanskelig for Galleri, men at den ubetalte regningen er dråpen som fikk begeret til å renne over.

– Hadde vi hatt inne de pengene, hadde vi sluppet å gjøre disse tiltakene. Vi måtte ha gjort noe uansett, men en sånn regning er det som vipper det over.

Ifølge Githmark har Skral før konkursen forsikret at Galleri skulle få betalt.

– Jeg er skuffet over at de har sagt til oss de har en løsning hele tiden. Jeg håper de har fulgt regler og det som gjelder for god forretning­sskikk, sier han.

Nyheten torsdag morgen om at Mikal Vassbotn og co. tar sikte på en ny festival i 2021 var ikke lystig lesning, innrømmer Githmark.

– Jeg synes det var kjedelig å lese at de skal starte opp ny festival, uten å ta kontakt med oss først. Det føles litt som er spark i ansiktet å lese at de skal starte på ny og har betalt 50.000 kroner for navnet og domenet.

– Skral har vaert en god greie for Grimstad. Jeg håper de tar mer hensyn når de starter opp igjen. Jeg synes synd på alle som har jobbet dugnad. Det får konsekvens­er for alle, sier Githmark til Adressa torsdag.

Fredag opplyser Githmark at han nå har snakket med Mikal Vassbotn i Skral og har fått en bedre forståelse av hva som ligger bak konkursen.

 ??  ??
 ??  ?? SKUFFET: Børre Githmark på Café Galleri forteller at Skral-konkursen får konsekvens­er for utestedet.
SKUFFET: Børre Githmark på Café Galleri forteller at Skral-konkursen får konsekvens­er for utestedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway