Grimstad Adressetidende

Elsker å jobbe i butikk og treffe folk

Den alltid smilende Katrine Runar digger å jobbe på Joker i Storgaten. Det var også på Joker hun ble sjekket opp av ham som i dag er mannen hennes.

- Kjetil Karlsen kjetil.karlsen@gat.no

– Hvordan er det å jobbe i en dagligvare­butikk nå rett før jul? –

Det er kjempehygg­lig. Hektisk, men moro.

– Er det mye stress?

– Nei, ikke stress, bare gøy. Jeg liker å ha mye å gjøre. Da er det gøy på jobb.

– Men merker dere at det snart er jul og at folk begynner å forberede seg ved å handle inn ekstra mat?

– Ja, det merker vi. Vi merker stor forskjell fra vanlig. Mens noen planlegger i god tid, tar andre det litt mer på sparket. Men vi merker at julehandel­en er i gang.

– Pleier det å vaere mye stress rett opp under jul?

– Både ja og nei. Det er jo noen som er ute i siste liten, så det er ganske godt trykk. Og siste uka er det mye. Da er det fullt kjør.

– Hvor lenge har du jobbet på Joker og i dagligvare­butikk?

– Jeg har jobbet på Joker her i Storgaten i fem år nå. Før det jobbet jeg på Grimstad hotel. Jeg har alltid jobbet i serviceyrk­er. Det liker jeg.

– Hvorfor liker du så godt å jobbe her?

– Jeg elsker å jobbe med mennesker. Og så liker jeg at det er variert og at ingen dager er like. Jeg er også veldig glad i sjefen min, Roald. Vi har det veldig gøy med å jobbe her og med de faste kundene. Og så liker jeg Jokers konsept med den gode naboen. Kort sagt, jeg synes det er kjempegøy å jobbe i en dagligvare­butikk og det skjer hele tiden noe nytt i daglivavar­ebransjen.

– Hva gjør du ellers på fritiden når du ikke er på jobb?

– Da er jeg engasjert oppe i Jerv som frivillig. Ellers er jeg engasjert både i min datter som spiller fotball på Sørfjell, og sønnen min som spiller på Imås. Det er med andre ord mye å følge opp.

– Det er ikke bare du som ofte er på Jervs hjemmekamp­er for å hjelpe til. Det samme er mannen din. Hva gjør dere på disse kampene?

– Vi er der stort sett på hver hjemmekamp. Da jobber vi oppe i pressebua og tilrettele­gger for pressen med kaffe og vafler og ordner intervjuav­taler etterpå. Mannen min er av og til speaker også hvis ikke Helge (Hjemdal, red.anm.) ikke kan. Det er kjempegøy å vaere med som en del av Jerv-gjengen.

– Var det her du traff mannen din også?

– Nei, han sjekket meg faktisk opp på Joker da jeg jobbet på butikken i Holviga. Da var han fast kunde der, og det var der han la inn noen gode aksjer.

– Og hva gjorde han da han sjekket deg opp?

– Han er jo bergenser, så han har jo snakketøye­t i orden. Han er også en sjarmør, så han klarte å sjarmere meg. Han var også innom butikken flere ganger om dagen, og stod alltid igjen og pratet litt ekstra. Det var jo hyggelig, og jeg skjønte etter hvert at det var noe. Etter hvert traff vi hverandre på fritiden også.

– Hva gjør du hvis du skal kose deg ekstra i helga?

– Da er det god mat og god drikke. Og gjerne ha besøk av gode venner eller familie. Og å vaere sammen med barna.

– Hva trenger Grimstad mer av?

– Godt spørsmål, men vi kunne trengt en innendørs hall til fotball. Det er ikke alltid like gøy å spille fotball ute om vinteren.

– Er du i rute med julegavene?

– Både ja og nei. Jeg stresser ikke så, og prøver å kose meg i stedet. Jeg har ikke så mange å kjøpe til heller, så det er overkommel­ig. Jeg koser meg heller med jula, og elsker å pynte, både ute og inne.

 ??  ?? ALLTID SMILENDE: Den alltid smilende Katrine Runar digger å jobbe i Jokerbutik­ken i Storgaten. Her treffer hun mange folk og de faste kundene.
ALLTID SMILENDE: Den alltid smilende Katrine Runar digger å jobbe i Jokerbutik­ken i Storgaten. Her treffer hun mange folk og de faste kundene.
 ??  ?? FAST PLASS: Det er her, bak disken eller rundt i Jokerbutik­ken i Storgaten, at vi er vant til å se Katrine Runar.
FAST PLASS: Det er her, bak disken eller rundt i Jokerbutik­ken i Storgaten, at vi er vant til å se Katrine Runar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway