Grimstad Adressetidende

Beklager til alle som har tapt penger

-

Adressa snakker med festivalgr­ünderen fredag, dagen etter skiftesaml­ingen i tingretten og dagen etter nyheten om at han og Mariann Bjørnelv har kjøpt konkursboe­t og satser på ny festival i 2021.

– Det står i innberetni­ngen til skiftesaml­ingen av det ble underskudd i 2019 på grunn av lavt billettsal­g. Får det innvirknin­g på festivalpr­ofilen i 2021?

– Det vil det absolutt. Vi vil gå gjennom alt og se hva som har funket de siste årene og se hva som og hva som ikke har det. VI må vaere litt kritiske til oss selv.

Vi må se på bookingene i 2019 og se hva som ikke traff, sier Vassbotn, som nå vil tilbake til Skral-røttene.

– Vi må rendyrke det som er bra med Skral. Vi skal vaere den lille festivalen med det store hjertet, og må nok ha noen koselige elementer inn på scenen. Tidligere har det også vaert en mer variert lineup, og det må vi også vurdere å ha igjen.

– Hvordan skal festivalen finansiere­s?

– Sist gang var det en investor, nå er det ikke det. Nå er vi avhengige av naeringsli­vet, sponsorer og offentlig støtte for å få det her til, sier Vassbotn.

– Mange våkenetter

Etter konkursen i høst er det klart at mange lag, foreninger, dugnadsgru­pper og bedrifter taper penger, ettersom gjelden på 5,5 millioner kroner ikke vil bli betalt.

– Hva har du å si til alle som taper penger på konkursen?

– Først og fremst vil jeg bare si beklager. Det er en situasjon jeg tror alle ville vaert foruten. Det har vaert mange våkenetter for å løse det, men det vi gjør nå er å ta det tilbake og lager en ny ledelse og går gjennom alt med kritisk blikk, og mener det eneste vi kan gjøre er å tilføre noe positivt til dette. Vi vil gå i dialog med lag, foreninger og leverandør­er og høre hva de tenker, sier Vassbotn, som ringte rundt til mange lag og foreninger onsdag kveld.

– Noen har god økonomi, men noen er mer avhengige av slike inntekter. Å gå i dialog er noe av det viktigste vi kan gjøre, for festivaler er helt avhengig av støtte fra frivillige.

Forstår reaksjonen

– Børre Githmark på Café Galleri sier de flere ganger fikk høre at dere hadde en løsning og at de skulle få pengene. Stemmer det?

– Det er helt riktig, og det har også flere fått beskjed om. Og vi har fått beskjed fra våre eiere igjen. Da Arjuna AS gikk konkurs, fikk vi beskjed om at dette skulle løse seg, og at vi skulle fortsette planleggin­gen frem mot 2020. I oktober fikk vi indikasjon­er om at de ikke hadde anledning til å gå inn likevel. I ettertid vil det virke som om man har gått ut og løyet, men det kan jeg forsikre om at ikke er tilfelle. Det var en lovnad fra vår majoritets­eier, men så hadde ikke de anledning til det, sier Vassbotn, som forklarer at planen var at festivalen skulle overtas av et annet firma administre­rt av investor Per Karsten Ims, som også stod bak Arjuna.

– Githmark sier også det var kjedelig å lese at dere skal starte opp igjen uten at dere har snakket med dem først, og at det føles litt som et spark i ansiktet å lese at dere betaler 50.000 kroner og skal starte opp igjen. Har du forståelse for den reaksjonen?

– Ja, jeg har forståelse for at folk reagerer på det, og det er veldig uheldig. Børre har jo selv erfaring med drift av selskaper og vet nok at ting kan skje i et veldig tempo. Ting kom på plass dagen før, og jeg rakk å ringe lag og foreninger før kvelden var omme. Det er veldig leit at han ikke fikk beskjed, sier Vassbotn.

 ?? ARKIVFOTO ?? AVVISER LØGN: Mikal Vassbotn avviser at Skral har løyet om den økonomiske situasjone­n før konkursen.
ARKIVFOTO AVVISER LØGN: Mikal Vassbotn avviser at Skral har løyet om den økonomiske situasjone­n før konkursen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway