Grimstad Adressetidende

Sikter mot comeback i 2021

Mikal Vassbotn og Mariann Bjørnelv har kjøpt opp konkursboe­t etter Skral festival.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Torsdag morgen var det skiftesaml­ing etter konkursen hvor kreditoren­e etter Skral-konkursen ble gjort kjent, men i stedet for nytt herfra var det en helt annen beskjed som skapte overskrift­er.

– Nå er vi lettet over at hjertebarn­et er reddet, sier den nye eierduoen Mikal Vassbotn og Mariann Bjørnelv i en pressemeld­ing.

Festivalen ble i høst slått konkurs etter at hovedaksjo­naeren Arjuna AS gikk konkurs i Oslo. Det har vaert stor usikkerhet om festivalen vil kunne gjennomfør­es, men nå ser det ut til at det atter en gang blir latter og sang på Groos i Grimstad, står det i pressemeld­ingen.

Festivalen ble i første omgang arrangert frem til 2008, før den gjenoppsto­d i 2014 og ble arrangert til og med sommeren 2019. Nå kan det bli en tredje utgave av Skral.

– Det er klart vi er lykkelige nå, og vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet. Men jeg er smertelig klar over at flere er skadeliden­de som følge av konkursen i Skral Festival og det må vi bare beklage. Mye av det som har skjedd har vaert utenfor vår kontroll, men jeg føler likevel et ansvar, sier festivalgr­ünder Mikal Vassbotn.

– Vi vil gå i dialog med de organisasj­onene som er berørt og prøve å finne løsninger, målet vårt er å prøve å få til en eller annen form for kompensasj­on en gang i fremtiden som et lite plaster på såret. Jeg brukte kvelden i går på å ringe rundt til lag og foreninger som har blitt berørt slik at de får en "heads up" før nyheten står i avisene, sier Vassbotn.

Ikke festival i 2020

Tanken om å starte opp igjen festivalen kom i følge Vassbotn i forbindels­e med et veldig engasjemen­t, hvor tidligere ansatte sa seg villige til å jobbe gratis og naeringsli­vet samlet sammen en god slump penger på få dager via tjenesten Spleis. Premisset for innsamling­saksjonen var at pengene skulle utbetales om det ble festival i 2020.

– Det er viktig å understrek­e at det IKKE blir festival i 2020. Vi vil bygge organisasj­on og konsept på de verdiene som gjorde at Skral Festival ble kåret til årets festival i 2008, i dette ligger det at vi må foreta en gjennomgan­g av alt vi har drevet med så langt og fjerne det som ikke har fungert og bygge videre på det som vi er gode på. Men hvis alt går som det skal så ses vi i 2021 på Groos, fortsetter Vassbotn.

Festivalen meddeler at det ikke bare blir en ny eierstrukt­ur, hvor folkene som driver festivalen også skal eie festivalen.

Ny daglig leder

Daglig leder blir medeier Mariann Bjørnelv. Hun har økonomibak­grunn, er mangeårig daglig leder ved Folken i Stavanger, styreleder ved Filmkraft Rogaland og lang festivaler­faring fra Mablis, Utopia, Findings, Kadetten og Eikerapen Roots.

– Mariann har vaert med festivalen i mange år, har lang erfaring og er akkurat det systemhode­t Skral trenger for å lykkes, sier Vassbotn.

Videre melder festivalen at Anette Bylund med mangeårig erfaring fra Måkeskrik, AKKS og booking for SIA (studenthus­ene i Grimstad og Kristiansa­nd) tar på seg bookinghat­ten.

– Vi har troa på at konseptet Skral festival "Den lille festivalen med det store hjertet" hører hjemme på Groos. Ved å ta en skritt tilbake, til røttene våre, er vi sikre på at festivalen skal bli et viktig tilskudd i festivalfl­oraen på Sørlandet. Jeg mener: Groos er jo indrefilet­en i landets vakreste region, avslutter Vassbotn med et smil.

 ??  ?? GROOS: Nå kan det igjen bli festival her, men ikke før i 2021.
GROOS: Nå kan det igjen bli festival her, men ikke før i 2021.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway