Grimstad Adressetidende

Fikk hilse på kongen og dronningen

Tirsdag ble det holdt medaljemot­takelse på Slottet for mottakerne av Kongens fortjenstm­edalje. UiA-professor Jose Gonzalez var en av dem som fikk hilse på kongen.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

UiA-professor Jose Gonzalez fikk i oktober Kongens fortjenstm­edalje, for sin innsats for norsk og europeisk samfunnsik­kerhett og krisebered­skap.

Ikke første gang

– Det var fint, men det er ikke første gangen jeg har vaert på Slottet. Jeg var der en gang tidligere også, i 1974-75, sier Gonzalez.

Tirsdag ble det omvisning, og det ble fortalt om de ulike vaerelsene.

– Så kom vi inn til salen hvor kongen og dronningen var. Våre navn ble lest opp og så fikk vi hilse på dem. De holdt tale, og man føler virkelig at kongen mener det han sier. Han takket oss for innsatsen for Norge, sier Gonzalez.

Innimellom bevertning­en var det flere taler, hvor mottakerne­s navn ble nevnt. Det var også musikalske innslag.

– Det var fint å vaere sammen med de andre deltakerne, og vi satt sammen med åtte-ni andre personer. Det var en veldig fin og vakker seremoni, en stor opplevelse, sier han.

Sikkerhet

Professor Jose Julio Gonzalez har to doktorgrad­er og har arbeidet i mange år med samfunnsik­kerhet og krisebered­skap. 23. oktober fikk han Kongens fortjenstm­edalje for innsatsen.

– Jeg er veldig beveget, jeg har ikke opplevd dette før, sa Jose Gonzalez da han takket davaerende ordfører Kjetil Glimsdal.

– Det er mange jeg vil takke, og jeg vil dele fortjenest­en med dere, alle har på en måte bidratt, sa Gonzalez, og nevnte kolleger, familie og venner.

– Dette er en fantastisk opplevelse, og jeg er takknemlig for at jeg fikk interesse for dette fra UiA og det fantastisk­e samarbeide­t med Kristiansa­nd, støtten fra Fylkesmann­en og Kristiansa­nd kommune, Direktorat­et for samfunnsik­kerhet og beredskap, DSB, som er viktige samarbeids­partnere, sa Gonzalez.

 ??  ??
 ?? FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX ?? Jose Julio Cabeza Gonzalez hilste på kong Harald og dronning Sonja under m ottakelsen på Slottet tirsdag.. Bak står hans kone Gabriele.
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Jose Julio Cabeza Gonzalez hilste på kong Harald og dronning Sonja under m ottakelsen på Slottet tirsdag.. Bak står hans kone Gabriele.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway