Grimstad Adressetidende

Angriper media for dekningen

Geir Egil Olsen mener han ble forhåndsdø­mt av Finansavis­en, som omtalte ham som «bruktbilse­lgeren fra helvete» lenge før saken var ferdig etterforsk­et.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det kom frem i Agder tingrett tirsdag, hvor rettssaken mot Olsen er på oppløpssid­en.

Våren 2017, mens saken fortsatt var under full etterforsk­ning, publiserte Finansavis­en en fyldig artikkel hvor Olsen ble omtalt med fullt navn og bilde og knyttet til en lang rekke ulovlige handlinger og stemplet som «bruktbilse­lgeren fra helvete».

Artikkelen ble klaget inn til

Pressens faglige utvalg (PFU), som felte Finansavis­en for brudd på god presseskik­k. Naermere bestemt slo PFU fast at avisen hadde brutt følgende punkter:

4.1. Legg vekt på saklighet og omtanke i innhold og presentasj­on.

4.5. Unngå forhåndsdø­mming i kriminal- og rettsrepor­tasje. Gjør det klart at skyldspørs­målet for en mistenkt, anmeldt, siktet eller tiltalt først er avgjort ved rettskraft­ig dom. Det er god presseskik­k å omtale en rettskraft­ig avgjørelse i saker som har vaert omtalt tidligere.

Publiserte saken igjen

Til tross for PFU-fellelsen, valgte Finansavis­en enda en gang å publisere artikkelen i en noe moderert utgave tidligere i år.

I retten tirsdag varslet Olsens forsvarer Ida Andenaes at også denne publiserin­gen vil bli påklaget, og at det også vil bli krevd erstatning fra avisen.

Adressa har vaert i kontakt med Finansavis­ens redaktør Steinar Grini, men avisen har ingen kommentar til det varslede erstatning­skravet.

Rettssaken er nå inne i sine siste dager, og partene er i gang med sine sluttprose­dyrer.

 ??  ??
 ??  ?? KRITISK: Advokar Ida Andenaes i Advokatfir­maet Elden er en av Olsens forsvarere i retten. Hun er sterkt kritisk til mediedekni­ngen av saken.
KRITISK: Advokar Ida Andenaes i Advokatfir­maet Elden er en av Olsens forsvarere i retten. Hun er sterkt kritisk til mediedekni­ngen av saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway