Grimstad Adressetidende

Tapper strøm på nattestid

I fjor høst sørget Arne Øksenberg for at hans leietakere i et industriby­gg i Østerhus fikk muligheten til å lade elbilene sine når de var på jobb. Bare en måned etter at ladestasjo­nene kom opp oppdaget han at uvedkommen­de i Tesla-biler kom og stjal strøm

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Arne Øksenberg synes det er rart at folk som har råd til å kjøre Tesla, ikke har råd til å kjøpe strøm. Stadig opplever han strømtyver­i i Østerhus.

– Det er i grunnen frekkheten­s nådegave, når folk som har råd til å kjøpe seg Tesla kommer her på nattetid og stjeler strøm. Jeg syns det er veldig rart, sier Arne Øksenberg.

Han er eier av et større industriby­gg ute i Østerhus, som huser flere lokale bedrifter. Øksenberg er opptatt av å følge med i tiden, og syns derfor det var en viktig investerin­g å kjøpe inn tre ladestasjo­ner til elbiler i fjor høst, slik at ansatte på bygget kunne lade bilene sine når de var på jobb. De kostet cirka 10.000 kroner stykket. At andre utenfra skulle komme å stjele strøm fra uttakene på natten hadde han aldri i sin villeste fantasi trodd at skulle skje.

– Det er nesten komisk, det kan ikke vaere så mange kronene de sparer på det her, og det spesielle er jo at det kun er Tesla-biler som har kommet her, sier han, og forteller at det er flere biler som har vaert innom for å stjele til seg strøm på hans regning den siste tiden.

Offentlig gapestokk

Ladestasjo­nene hadde knapt stått utenfor lokalene i en måneds tid, da første Tesla-bil ble oppdaget.

– Det var ved en ren tilfeldigh­et at det ble oppdaget. Det var noen som jobbet her litt sent, og så så de at det sto en Tesla-bil til lading som ikke var noen her på bygget sin. I ettertid har dette skjedd ved flere anledninge­r, og det er alltid Tesla-biler som står her, sier Øksenberg.

Han fikk fatt i registreri­ngsnummere­t til en av bilene, og har sendt SMS til bileieren om at dette ikke er greit.

– Jeg har vaert i kontakt med vedkommend­e to ganger, men nå får vi se hva som skjer. Det som er helt sikkert er at jeg kommer til å måtte gå mer drastisk til verks om det skulle skje igjen. Jeg har vurdert å legge ut både navn og bilnummer på vedkommend­e på Facebook, men har foreløpig klart å la vaere, sier han.

Øksenberg forteller at de som har kommet for å stjele strøm har kommet rundt halv ett på natten, så har de forsvunnet for så å komme tilbake igjen i halv fem-tiden, for å hente bilen sin oppladet.

Sikkerhets­selskap er varslet

– Jeg syns det er rart at noen orker å gjøre dette på disse tidspunkte­ne på døgnet, de må jo få en fryktelig rar søvnrytme, og så er det jo rart at man prioritere­r å kjøpe seg en så dyr bil når man helt tydelig ikke har råd til å kjøpe sin egen strøm, sier han.

Øksenberg har informert et sikkerhets­selskap som patruljere­r stedet om strøm-stjelingen, så de som allerede har stjålet strøm av han, eller andre som skulle få en idé om å gjøre det samme, bør kanskje tenke seg ekstra godt om.

– Men jeg syns det er viktig å gå ut i avisen å fortelle om dette, da jeg vet at det er flere idrettsanl­egg og andre sentrale steder som har ladestasjo­ner som besøkende kan benytte seg av. Det er ikke greit at uvedkommen­de bruker disse, folk må betale for seg, sier han, og legger til at han også har vurdert å ha koder på laderne eller andre løsninger som gjør at det ikke går an å bruke dem for uvedkommen­de.

– Men det burde vaere helt unødvendig å måtte gjøre det. At folk er så frekke at de stjeler strøm er jo bare trist, avslutter han.

 ??  ??
 ??  ?? TRE UTTAK: Arne Øksenberg brukte rundt 30.000 kroner på de tre ladestasjo­nene som er forbeholdt ansatte på bygget. At andre utenfra skulle benytte seg av laderne hadde han ikke trodd.
TRE UTTAK: Arne Øksenberg brukte rundt 30.000 kroner på de tre ladestasjo­nene som er forbeholdt ansatte på bygget. At andre utenfra skulle benytte seg av laderne hadde han ikke trodd.
 ??  ?? FRUSTRERT: Arne Øksenberg er frustrert over at bileiere med dyre biler kommer til industri-bygget hans i Østerhus for å stjele strøm på natten.
FRUSTRERT: Arne Øksenberg er frustrert over at bileiere med dyre biler kommer til industri-bygget hans i Østerhus for å stjele strøm på natten.
 ??  ?? LADEUTTAK: Slik ser ett av de tre ladeuttake­ne som Arne Øksenberg har investert i ut.
LADEUTTAK: Slik ser ett av de tre ladeuttake­ne som Arne Øksenberg har investert i ut.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway