Grimstad Adressetidende

Jerv overvåker spillerne sine

Jerv ønsker stadig å ta nye steg, og nå har klubben investert i teknologi for å gjøre spillerne sine enda litt bedre.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

I sin jakt på å bli bedre, har Jerv nå investert i GPS-utstyr, som spillerne må ha på seg på trening. Slik kan de se hvor mye innsats spillerne legger ned på trening.

Har du noen gang lurt på hvorfor en del fotballspi­llere løper rundt med det som kan minne om en sports-bh, gjerne uten på treningskl­aerne? Svaret er at de er utstyrt med GPS-utstyr som kan måle alt en trener ønsker å vite om spillernes treningsøk­t. Nå har Jerv investert i dette utstyret.

– Vi har trent med dette GPSsysteme­t siden oppstarten i januar, og det har vaert veldig bra. Vi ser stadig spillerne sprinte oftere og oftere, og vi får klarere bilder på det fotballspe­sifikke vi ønsker å utvikle. Spillerne måles opp mot hverandre, men aller mest opp mot seg selv. Vi kan gjennom dette utstyret lettere se at de har en progresjon, så dette er et veldig godt verktøy, sier Jerv-trener Arne Sandstø.

Tidkrevend­e

Han har overlatt hovedansva­ret for det nye tekniske utstyret til assistentt­rener Jahn Robert Holmgren, som på hver eneste økt sørger for at spillerne har sin måler på seg. Etter endt økt samler han utstyret inn igjen, legger målerne i en koffert, og laster over all informasjo­nen til en PC, hvor han kan gå igjennom materialet.

– Vi måler hvor mye de løper, hvor fort de løper, akselerasj­on, hopp, antall spurter, belastning i løpet av økta, ja det er tusen ting vi kan se på. Så handler det om å plukke ut de tingene som er viktige for oss når vi

går igjennom materialet, sier Holmgren.

Sammen med andre i trenerteam­et går han etter hver eneste økt igjennom materialet, og så gir de en individuel­l tilbakemel­ding til spillerne etterpå.

– Men dette må da ta veldig mye tid?

– Ja, det tar tid, men dette er noe som det virkelig er viktig å bruke tid på. Her får vi klare tall på hva spillerne gjør på hver økt, vi kan lettere sammenlikn­e dem, og vi kan tydeligere se om de har progresjon i treningsar­beidet sitt eller ikke. Dette er et veldig godt verktøy, og vi tror dette er en av de små detaljene som kan gjøre at vi tar et steg videre på veien vår. Det blir mindre synsing av dette her, nå vet vi mer sikkert hva vi holder på med, sier Holmgren.

Spillerne selv har også mulighet til å følge sine tall, da de har en egen app på mobilen som de kan gå inn på i etterkant av øktene.

Interne konkurrans­er

Trenerteam­et er storfornøy­d med den nye investerin­gen klubben har gjort, men hva syns så spillerne om dette?

– Jeg tror de syns det er veldig gøy. De får veldig klare tilbakemel­dinger på det de holder på med, og her er det umulig å gjemme seg unna. Det har nok blitt mer intern konkurrans­e nå, og de pusher hverandre enda litt mer på trening. Vi tror at dette vil gjøre oss bedre, sier Holmgren.

Det teknologis­ke utstyret har i følge daglig leder i Jerv, Trond Christoffe­rsen, kostet klubben rundt 40.000 kroner.

 ??  ??
 ??  ?? Jerv-spillerne er utstyrt med noen svarte vester, hvor det sitter en slags måler, som måler stortsett alt spiller
Jerv-spillerne er utstyrt med noen svarte vester, hvor det sitter en slags måler, som måler stortsett alt spiller
 ??  ?? DUPPEDITTE­R: Disse små målerne, som er merket med nummeret til hver enkelt spiller, putter de ned i vesten når de er på trening. Deretter samler trenerteam­et de inn, for å sjekke hva de har registrert.
DUPPEDITTE­R: Disse små målerne, som er merket med nummeret til hver enkelt spiller, putter de ned i vesten når de er på trening. Deretter samler trenerteam­et de inn, for å sjekke hva de har registrert.
 ??  ?? ANALYSE: Jervs assistentt­rener Jahn Robert Holmgren går igjennom alle tallene til spillerne etter hver eneste økt. Det er tidkrevend­e, men interessan­t.
ANALYSE: Jervs assistentt­rener Jahn Robert Holmgren går igjennom alle tallene til spillerne etter hver eneste økt. Det er tidkrevend­e, men interessan­t.
 ??  ?? MASSE TALL: Her ser vi hvordan noe av materialet som trenerteam­et får etter endt økt kan se ut.
MASSE TALL: Her ser vi hvordan noe av materialet som trenerteam­et får etter endt økt kan se ut.
 ??  ?? KOFFERT: Målerne blir lagt ned i denne kofferten, som man kobler til pc-en. På den måten blir alt materialet overført.
KOFFERT: Målerne blir lagt ned i denne kofferten, som man kobler til pc-en. På den måten blir alt materialet overført.
 ??  ?? ne foretar seg på trening. På bildet ser vi Martin Hoel Andersen, Thomas Zernichow og Alexander Dang i aksjon.
ne foretar seg på trening. På bildet ser vi Martin Hoel Andersen, Thomas Zernichow og Alexander Dang i aksjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway