Grimstad Adressetidende

Mener Olsen brøt loven for å redde firmaet

Påtalemynd­igheten kjøper Geir Egil Olsens forklaring i rettssaken mot ham.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Siden 6. januar har aktor i rettssaken mot den tidligere bruktbilse­lgeren lagt frem sine bevis for det som skal vaere en lang rekke lovbrudd i forkant av Olsen Bil-konkursen før jul i 2016. Olsen står tiltalt for over 100 poster, og har erkjent straffskyl­d for kun to. De resterende mener han og hans forsvarere er feil. Olsen har avvist at det er hans signatur på de mange lånedokume­ntene som knyttes til bedragerie­r, han har ment seg motarbeide­t av bostyrer og politi etter konkursen, og han har forklart flere av postene med at firmaet over lang tid var inne i en kaotisk og problemati­sk tid med omstilling­er i bransjen og sviktende inntekter. Denne uken er rettssaken inne i sin siste fase, og tirsdag gikk aktor i gang med sin sluttprose­dyre. Her ble det klart at man ikke fester noe lit til Olsens forklaring, og han alene blir pekt ut som den ansvarlige i driften av selskapet, og den med oversikt og styring på alt, inkludert ulovlig aktivitet.

Mener lovbrudden­e var bevisste

Som motiv for den ulovlige aktivitete­n peker påtalemynd­igheten på et stadig økende behov for å skaffe penger i kassa for å drive Olsen Bil videre. Metoden skal ha vaert ulovlige, og ifølge aktor helt bevisst utført av Olsen.

Et eksempel er en frysetilhe­nger Adressa har omtalt flere ganger de siste ukene. Tilhengere­n var leaset av Olsen Bil, men ble likevel solgt til utlandet. Den ble etterlyst av Interpol og dukket opp på grensen til Russland. Olsen har forklart at dette skyldtes et uhell og en misforståe­lse, ettersom Olsen

Bil hadde mange like tilhengere og bare denne var leaset, og at de ble solgt ved et uhell.

– Solgte for å skaffe likviditet

Iflølge medaktor politiadvo­kat Bernt Olav Bryge er det er flere ting rundt Olsens forklaring som gjør at man tror den er uriktig. Blant annet har vitner forklart at Olsen har sagt at tilhengere­n var til reparasjon lenge etter at den var solgt ut av landet.

– Når man ser at denne leasingavt­alen er inngått juli 2015 og tralla er solgt august 2015, skjønner man sammenheng­en.

Den er solgt for å skaffe likviditet inn i Olsen bil, slo Bryge fast i retten tirsdag.

Rettssaken avsluttes enten torsdag eller fredag denne uken med sluttprose­dyren fra Olsens forsvarere.

 ??  ?? AKTOR: (F.v.) Politiadvo­kat Bernt Olav Bryge og politiadvo­kar Hans Olav Røyr represente­rer påtalemynd­igheten i saken mot Geir Egil Olsen.
AKTOR: (F.v.) Politiadvo­kat Bernt Olav Bryge og politiadvo­kar Hans Olav Røyr represente­rer påtalemynd­igheten i saken mot Geir Egil Olsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway