Grimstad Adressetidende

Øvland fortsetter som leder i KrF

Grimstad KrF har hatt sitt årsmøte, og der ble det kjent at Vidar Øvland fortsetter i lederverve­t.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Det er årsmøtetid­er og nylig avholdt Grimstad KrF sitt årsmøte. Der var naermere 50 medlemmer til stedet, ifølge partiet selv.

– Kjetil Glimsdal fortalte litt om året som var gått sett fra kommunesty­regruppas side. KrF i Grimstad er fornøyd med resultatet og føler at velgerne her gitt partiet tillit. Ny leder i Grimstad KrFU, Jonas Ek, fortalte om det nye styret og deres planer fremover. Vår lokale kvinnekont­akt Kari, snakket om arbeidet som gjøres i KrFK, skriver partiet i en pressemeld­ing.

Det ble ingen kamp om vervene, da årets styre skulle på plass. Vidar Øvland ble blant annet gjenvalgt som leder. Han har vaert medlem av KrF siden tidlig på 90-tallet, og siden 2003 har han vaert aktiv i partiet, og i politikken. I fjor ble han valgt som leder, så nå skal han til på sitt andre år i dette vervet. Styret vil det kommende året også bestå av Eli Skaiaa, Hanne Miriam Andersen, Lars Olav Karlsen, Arnstein Øyslebø, Ingar Ljosland, Kari Omre, Kain Tønnevold og Kung Lian Hniang Za Thang.

Besøk fra Stortinget

Da årsmøtesak­ene og valget var unnagjort ble det bevertning og loddsalg.

Til årsfesten var det også kommet besøk fra Stortinget. Torhild Bransdal, tidligere ordfører i Vennesla var på plass.

– Hun kom med sine betraktnin­ger om det som har vaert og det som vi kan kalle naer fremtid. Hun trakk fram mange viktige saker som KrF har stått på for å få gjennomfør­t. Men delte også sine bekymringe­r for alle de som ikke sitter på den grønne gren. Hun trakk både de som lever under fattigdoms­grensa her hos oss, men også de som lider ute i verden fram, skriver partiet.

Brandsdal skal ifølge partiet også ha blitt utfordret på hvordan KrF skal få flere medlemmer og se fremover mot stortingsv­alget i 2021. Og til dette var svaret veldig tydelig.

– KrF må fortsette å snakke aerlig og vaere tydelige på hva vi mener. Vi kan ikke fortsette å tro at vi skal få den samme veksten i våre tilbud fra det offentlige som vi har hatt de siste tiårene. Tilbudet er bra, men forventnin­gene hos den enkelte må justeres. Det må KrF vaere tøffe nok til å se, sa Brandsdal.

Optimisme

Ifølge KrF fulgte Kjetil Glimsdal deretter opp med info fra KrFs Landskonfe­ranse i slutten av januar.

– Det var en veldig god stemning der, og deltakerne var veldig optimistis­ke, sa Glimsdal. Han mener at slike samlinger er som en vitamininn­sprøytning for arbeidet også lokalt.

Årsmøtet og årsfesten ble ifølge partiet avsluttet med at lokallagsl­eder kom med et Gudsord og kvelden ble avsluttet med fedrelands­salmen.

 ??  ?? LEDER: Vidar Øvland skal til på sitt andre år som leder av Grimstad KrF.
LEDER: Vidar Øvland skal til på sitt andre år som leder av Grimstad KrF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway