Grimstad Adressetidende

Håper å vise frem nye forslag etter påske

Planen er fortsatt å legge frem nye alternativ­er for Torskeholm­en om kort tid, men utviklerne rekker det ikke før påske.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa skrev nylig at utviklings­selskapet Torskeholm­en AS vil vise frem nye planer for holmen før påske, men siden den gang har mye endret seg i samfunnet. Mye stopper opp, legges på is og avlyses på grunn av koronakris­en. Vi spør derfor Lars Ingeberg i selskapet om hvordan fremdrifte­n blir i tiden fremover.

– Legges arbeidet på is, eller jobbes det videre?

– Vi jobber med dette hver eneste dag, så vi håper faktisk å få noen utkast i løpet av de neste dagene, sier han.

Skal avklare med kommunen

Ingeberg forklarer at prosessen videre først er å avklare med administra­sjonen i kommunen om det de har tenkt å presentere er i henhold til mandat samt alt det andre ting selskapet må forholde seg til.

– Vi vet at vi er det, men det er snakk om kvalitetss­ikring og administra­tiv forankring, presiserer han.

– Neste steg er intern diskusjon med fiskerne om alternativ­ene er akseptable for dem. Da er vi fort nede på detaljer slik som hvor stort spiseromme­t må vaere, kjøreporte­r og så videre.

Deretter må forslagene få aksept i styret fra Torskeholm­en AS og Grimstad eiendomsut­vikling (GEU).

Ikke før påske

– Vi har også tenkt å involvere noen eksterne fagpersone­r samt lokale arkitektst­udenter for at de kan gi sin mening om tilnaermin­gen, så dette blir veldig spennende. Greier vi alt dette før påske? Nei det gjør vi ikke, på grunn av utfordring­ene med å møtes, men det blir ikke lenge etter påske i alle fall, sier Ingeberg

– Vi må også regne med at vi må gå en runde eller to med fiskerne da de er veldig detaljfoku­sert men det får vi til, sier han.

Håper på folkemøte

Planen har hele tiden vaert å ha et folkemøte hvor folk kan få si sin mening om de nye forslagene. Nylig ble imidlertid alle forsamling­er med grupper av mennesker forbudt.

– Vi vil fortsatt gjerne ha folkemøte, for det ligger i mandatet vår. Om det ikke blir mulig, må vi tenke annerledes, sier Ingeberg.

 ??  ??
 ??  ?? Lars Ingeberg i Grimstad eiendomsut­vikling AS jobber med utviklinge­n av Grimstads havneområd­er. I bakgrunnen ser vi Torskeholm­en, som skal utvikles av Torskeholm­en AS, hvor Ingeberg er med som representa­nt for Grimstad kommune gjennom GEU.
Lars Ingeberg i Grimstad eiendomsut­vikling AS jobber med utviklinge­n av Grimstads havneområd­er. I bakgrunnen ser vi Torskeholm­en, som skal utvikles av Torskeholm­en AS, hvor Ingeberg er med som representa­nt for Grimstad kommune gjennom GEU.
 ??  ?? Selskapet Vill urbanisme har laget dette forslaget for Torskeholm­en, og denne illustrasj­onen gir en pekepinn på hvordan det muligens kan bli seende ut ferdig utbygd.
Selskapet Vill urbanisme har laget dette forslaget for Torskeholm­en, og denne illustrasj­onen gir en pekepinn på hvordan det muligens kan bli seende ut ferdig utbygd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway