Grimstad Adressetidende

– Mange butikker har åpent

Martin Svendsen, daglig leder i Grimstad min by, sier det er tøft for handelen i sentrum nå. – Vi må bare komme oss gjennom denne tiden.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

Martin Svendsen i Grimstad min by sier det er svaert tøffe tider for handelssta­nden, men fortsatt er det 1516 butikker i sentrum som holder åpent.

– Det er selvfølgel­ig en spesiell situasjone­n. Men jeg synes medlemmene i Grimstad min by står på og tilpasser seg situasjone­n så godt de kan. Vi ser også på dette som en dugnad, der alle må bidra for å unngå å spre smitte, sier Svendsen.

Han sier det fortsatt er kunder som kommer innom, og at de fleste medlemmene fortsatt holder åpent, selv om de jo merker at det er langt faerre kunder enn det som er vanlig.

Permitteri­nger og karantene

– I underkant av fem medlemsbut­ikker har sett seg nødt til å stenge dørene på grunn av korona-krisen. I tillegg har jo frisører, barer og utesteder, hudpleiere og andre som ikke har lov til å holde åpent selvfølgel­ig stengt. Men om man regner med apoteket og Joker er det fortsatt 15–16 butikker som holder åpent i sentrum, sier Svendsen.

– Men mange naeringsdr­ivende i byen har sett seg nødt til å permittere hele eller deler av staben, og noen har også vaert i karantene som følge av utenlandsr­eiser. Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange som er permittert, legger han til.

Både Svendsen og medlemmene av Grimstad min by følger spent med på hva myndighete­ne bestemmer framover. På en pressekonf­eranse tirsdag gjorde statsminis­ter Erna Solberg det klart at alle tiltak mot koronaviru­set nå er forlenget til 13. april.

Svendsen sier mange av medlemmene gjør det de kan for å tilpasse seg, blant annet med netthandel og hjemleveri­ng av varer.

– Stadig flere butikker er tilgjengel­ige på Facebook, med egne nettsider eller på nettsiden shopgrimst­ad. Vi har mange solide og dyktige butikkdriv­ere i Grimstad. Vi må bare komme oss gjennom denne tiden her, sier Svendsen.

Han oppfordrer Grimstads innbyggere til å fortsette å handle lokalt og bruke butikkene.

– Selv om vi selvfølgel­ig skal rette oss etter myndighete­ne og følge råd og regler, så er det fortsatt mulig å handle lokalt og bruke butikkene i byen, sier han.

Fint å se dugnadsånd­en

Selv har Grimstad min by-lederen hektiske dager for tiden.

– Ja, jeg har hjemmekont­or sammen med to små og et skolebarn som trenger undervisni­ng og hjelp innimellom, sier han.

Han synes det er hyggelig å se dugnadsånd­en i byen om dagen. Blant annet er det opprettet en Facebook-side kalt Corona-hjelp Grimstad, der man kan komme i kontakt og enten hjelpe eller få hjelp med ulike ting.

– Det er rørende og hyggelig å se dugnadsånd­en i Grimstad for tiden, folk stiller opp og hjelper hverandre. Det er veldig fint å se, sier Svendsen.

 ??  ??
 ??  ?? TOMT: Til tross for strenge regler for å stoppe koronaviru­set, er det fortsatt lov å gå i butikker og handle. Men mange holder seg hjemme, etter anbefaling­er fra myndighete­ne.
TOMT: Til tross for strenge regler for å stoppe koronaviru­set, er det fortsatt lov å gå i butikker og handle. Men mange holder seg hjemme, etter anbefaling­er fra myndighete­ne.
 ??  ?? BESKJED: På Odden Klaer henger denne lappen, butikken har sett seg nødt til å stende på grunn av korona og karanteneb­estemmelse­r. - Håper det blir kortvarig, ta vare på hverandre, står det på lappen.
BESKJED: På Odden Klaer henger denne lappen, butikken har sett seg nødt til å stende på grunn av korona og karanteneb­estemmelse­r. - Håper det blir kortvarig, ta vare på hverandre, står det på lappen.
 ??  ?? TØFT: Martin Svendsen sier medlemmene av Grimstad min by gjør det de kan for å tilpasse seg hverdagen i koronakris­en. Noen har sett seg nødt til å stenge dørene i en periode.
TØFT: Martin Svendsen sier medlemmene av Grimstad min by gjør det de kan for å tilpasse seg hverdagen i koronakris­en. Noen har sett seg nødt til å stenge dørene i en periode.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway