Grimstad Adressetidende

Ønsker å legge fiber fra Havstad til Beisland

Afiber AS jobber med å bygge ut fibernett i Grimstad. I første rekke er det områdene Havstad, Beisland og Nygrenda som får. Men det kan bli i Reddal også.

-

Daglig leder Andreas Frivold og prosjektle­der Kjerstin Røhr Evensen i Afiber AS forteller nå at det er besluttet en større utbygging i Grimstad, hvor to kjerneområ­der er valgt ut. Samtidig er det muligheter for at prosjektet utvides, om flere melder sin interesse i løpet av kort tid.

Tilskuddso­mråder

– Vi ønsker på sikt å ha et tilbud til alle som ønsker det i Grimstad. Så vil det naturlig nok vaere noen begrensnin­ger i forhold til kostnader og etterspørs­el. Vi satser hardt på tilskuddso­mråder slik som Havstad og Beisland, da dette er innbyggere som i dag har et for dårlig tilbud hvor vi kan gjøre en stor forskjell for folks hverdag, forteller Andreas Frivold.

– Mange små lokale bedrifter og beboere er avhengig av et stabilt og robust fibernett for å bli boende. I dagens samfunn gjelder dette flere og flere. Men vi skal etablere oss både i disse områdene, men også i mer tettbebygd­e strøk. Med lokal tilstedeva­erelse, lokale forhandler­e og et moderne og solid fibernett skal Afiber og Altibox vaere en betydelig aktør også i Grimstad, legger han til.

Ettersom det er snakk om ikke-kommersiel­t lønnsomme områder, må det et spleiselag til. Kommunene søker NKOM/ Det digitale Agder om tilskudd til områder som nevnt ovenfor. Afiber sier de strekker seg langt for å gi et tilbud som fører til at de får gleden av å levere til disse områdene.

Spleiselag

– Det at vi er med å bidra på dette spleiselag­et er helt naturlig. Utbygging får vi til takket vaere et enormt engasjemen­t fra innbyggern­e i disse områdene. Vi er avhengige av en viss oppslutnin­g og engasjemen­t for å få det til. Noe det alltid vil vaere i tilskuddso­mrådene, forklarer Frivold og Røhr Evensen.

– Vi bygger egen fiber til de områdene vi skal levere til. Når vi bygger, bygger vi på en slik måte at alle i området kan få tjenester fra oss, understrek­er Andreas Frivold, som snart setter i gang det første store prosjektet i Grimstad. Og det er ikke noen tvil om at selskapet Frivold og Røhr Evensen jobber for, har et langsiktig mål om å bli en solid konkurrent til de etablerte fibernetti­lbyderne som er på markedet allerede.

- Vi har besluttet utbyggig i området Havstad-BeislandNy­grenda, og kun noen små detaljer gjenstår for å igangsette prosjekter­ing. Vi har også en dialog med innbyggern­e i Reddal som har et sterkt ønske om fiber. Dette er ikke en del av tilskuddso­mrådet, men vi har likevel et håp, med nok interessen­ter og engasjemen­t, om å bygge ut store deler/hele dette området også, avslutter Andreas Frivold i Afiber AS.

 ?? BEGGE FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN ?? PÅ GANG: Daglig leder Andreas Frivold forteller at Afiber AS har to prosjekter på gang lokalt.
BEGGE FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN PÅ GANG: Daglig leder Andreas Frivold forteller at Afiber AS har to prosjekter på gang lokalt.
 ??  ?? RØR: Prosjektle­der Kjerstin Røhr Evensen sier de bruker mye lokale underlever­andører, blant andre PS Anlegg AS.
RØR: Prosjektle­der Kjerstin Røhr Evensen sier de bruker mye lokale underlever­andører, blant andre PS Anlegg AS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway