Grimstad Adressetidende

Jomindrevi ersammen

-

➤ I Juskestred­et sitter Tommy Hushovd med to av tre av sine utesteder stengt. Det siste har lagt om til take away. Dersom også det blir stengt for å hindre at folk sosialiser­er seg, mener Hushovd at staten bør gå foran med et godt eksempel og stenge Vinmonopol­et også. Hans poeng er nemlig at pappvinen fører til sosialiser­ing i nabolaget.

➤ Det som for noen høres ut som et tulleforsl­ag, kan fort bli en realitet i kampen mot koronaviru­set. Tirsdag varslet Regjeringe­n et strategisk­ifte.

➤ Vi går fra å skulle begrense virusets spredning til å undertrykk­e det. Da må tiltakene vaere så sterke at hver smittet person sprer det videre til mindre enn en ny i snitt. Konsekvens­en er at vi skal maks fem sammen, blant annet. Statsminis­ter Erna Solberg vurderer strengere tiltak overfor eldre og mennesker i risikogrup­pene. Hun har folket med seg. I følge en meningsmål­ing støtter ni av ti tiltakene.

➤ Strategisk­iftet avdekker faglig uenighet mellom Folkehelse­institutte­t (FHI) og Helsedirek­toratet. Det er sistnevnte som Regjeringe­n nå følger, ifølge Aftenposte­n.

➤ FHI mener at «undertrykk­ing» har negative ringvirkni­nger for andre grupper av syke, virksomhet­er og samfunn. Kampen mot epidemien vil vare lenge med konstant risiko for at viruset kan blusse opp igjen. Fordelen er at faerre blir syke og presser på sykehusene blir lavere.

➤ Dette lover ikke godt for dem som ønsker seg en langhelg på hytta eller en tur ut i båten. For ikke snakke om å ta del i større sosiale lag, altså mer enn fem til stede. Nå er dette budskapet fra myndighete­ne: Jo mindre vi er sammen, jo gladere vi blir.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway