Grimstad Adressetidende

Mener staten bør gå foran og stenge Polet

Tommy Hushovd har stengt to utesteder og permittert fem ansatte. Han holder fortsatt Fru Juske åpen og har omstilt seg til å tilby takeaway.

-

– Vi holder åpent og tilbyr takeaway. Det hadde vi ikke før, men vi må prøve å gjøre det vi kan for få inn noen penger og holde hjulene i gang, sier eier og driver av Fru Juske, Tommy Hushovd.

Han driver også Skyline og Smaue bar, som ble stengt i forrige uke, etter myndighete­nes pålegg om å stenge utesteder og barer.

Mener staten bør gå foran

– Hvis man skal stenge på grunn av alkoholen, bør staten gå foran med et godt eksempel og stenge Vinmonopol­et også. Poenget er jo å forhindre at folk kommer sammen i sosiale lag, og da er det et like stort problem om folk tar med seg pappvinen over til naboene, mener Hushovd.

– For oss er dette helt katastrofe. Vi må stenge utestedene, og har fortsatt løpende utgifter. Fem fast ansatte er permittert nå, og vi må bruke ringevikar­er. Staten tilbyr å låne penger til bedrifter, men bare til dem som har gode regnskapst­all å vise til. I 2019 investerte vi i å bygge opp restaurant­en, og som nyetablert spisested har vi derfor ikke de gode regnskapst­allene å vise til. Så vi som trenger det mest, havner i trøbbel, sier Hushovd.

Fru Juske vil fortsette å holde åpent torsdag, fredag og lørdag ettermidda­g og kveld.

– Vi holder åpent helt til vi eventuelt får beskjed om at vi ikke får lov til det lenger. 90 prosent av kundene våre bestiller takeaway nå, og vi kan levere maten ute i bilen hvis man ikke ønsker gå ut av bilen, sier Hushovd.

Lite folk på restaurant­en

Det går også an å spise i restaurant­en, selv om restaurant­driveren sier det er få som gjør det. – Vi plasserer folk på annethvert bord, så det er god avstand, men de fleste tar maten med seg hjem. Det kan jo vaere fint å variere med å bestille fra restaurant, og det er mindre fare for å bli smittet når maten kommer fra et hygienisk kjøkken, fremfor å gå i dagligvare­butikken og ta på varer som mange andre har tatt på. Man kan jo variere litt, sier Hushovd.

– Vi er jo den eneste restaurant­en som fortsatt holder åpent i byen, i tillegg til takeaway-stedene. Hvis det kommer til det at vi også må stenge, så må det samme gjelde for bakeriene også. Det må vaere likt for alle, mener han.

Fortsetter til over påske

Statsminis­ter Erna Solberg gjorde det klart på en pressekonf­eranse tirsdag ettermidda­g at regjeringe­n videreføre­r alle tiltak mot koronaviru­set til over påske, til 13. april.

Kommuneove­rlege Vegard Vige sier til Adressa at han menr det er lurt at noen butikker er åpne.

– Og der ser jeg ikke helt forskjelle­n på vinmonopol og andre butikker. Det handler litt om hvor hardt skal man gå løs på aktivitete­ne i samfunnet. Vinmonopol­et ikke i samme nyttekateg­orien som matbutikke­r og apotek, men jeg kan ikke se at det er viktigere å stenge det enn andre butikker, sier Vige.

 ?? BEGGE FOTO: PEER ANDREASSEN ?? To mmy Husho vd so m driver Fru Juske, Smaue bar o g Skyline i Juskestred­et er fo rtvilet o ver ko nsekvensen­e so m følge av ko ro naviruset.
BEGGE FOTO: PEER ANDREASSEN To mmy Husho vd so m driver Fru Juske, Smaue bar o g Skyline i Juskestred­et er fo rtvilet o ver ko nsekvensen­e so m følge av ko ro naviruset.
 ?? FOTO: PEER ANDREASSEN ?? Fru Juske er fo rtsatt åpen. 90 pro sent av kundene tar nå med seg maten hjem.
FOTO: PEER ANDREASSEN Fru Juske er fo rtsatt åpen. 90 pro sent av kundene tar nå med seg maten hjem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway