Grimstad Adressetidende

Oppfordrer til å støtte lokalt

Daglig leder Øyvind Stokkan i Apparatus AS oppfordrer å støtte de bedriftene du vil ha i naerheten når hverdagen er normal igjen.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

Øyvind Stokkan i Apparatus AS oppfordrer folk og bedrifter til å støtte lokale virksomhet­er som man håper skal overleve disse tøffe tider som er nå.

– Vi tok dette initiative­t for å oppfordre alle til å støtte de som sliter. Vi vil sette søkelys på å hjelpe bedriftene i det lokale naeringsli­vet, som vi vil skal vaere her også når denne tøffe perioden er over, sier Øyvind Stokkan i Apparatus AS.

Hos dem har de opplevd en økning den siste tiden.

– Men det er litt relatert til varer vi har fått på lager etter høst med stor pågang, og at nå har folk tid til å vaere hjemme og tenke på hobbyene sine, og kanskje oppgradere utstyret, sier Stokkan.

Bedriften selger ølbrygging s utstyr til hele verden. De selger direkte til hele Europa, USA og Canada og har en distributø­r i Australia.

– Vi har økt salget den siste tiden, både vi og andre som selger utstyr og råvarer for hjemmebryg­ging. Folk er mer hjemme, og har tid til å kose seg med ølbrygging, sier Stokkan.

Bruk lokale bedrifter

Nå oppfordrer han folk og bedrifter som ikke har mistet inntekten til å kjøpe varer fra de lokale bryggerien­e, da spesielt

Nøgne Ø og Homborsund Bryggeri, den lokale bakeren og fra kaffebrenn­eriet i naerheten.

– Det er høy kvalitet på håndverksp­roduktene i byen vår. Nå som påskeferie­n blir hjemme, er det en fin anledning til å bruke litt penger på lokale mat- og drikkeprod­ukter. Man må støtte de bedriftene man ønsker skal vaere her når dette er over, sier han.

Godt initiativ

Senterlede­r på Odden, Erik Mørland, synes det er et bra initiativ.

– Vi merket rundt juletider tiltak som er gjort med å handle lokalt, om å verne om lokale butikker. Det merket vi tendenser til i julehandel­en. Så dette er en oppfølger av det, sier Mørland.

Mette Pedersen, styreleder i Grimstad min by, er også takknemlig for støtten.

– Det er en god ide, vi har bruk for alt. Vi er heldige i Grimstad, det er mye lokal naering her, og vi står sterkt. Vi vil gjøre alt for å komme med videre, men det vil tiden vise. Jeg tar en dag om gangen og planlegger så godt jeg kan. Men vi er avhengig at folk støtter opp nå. Akkurat nå må vi respektere myndighete­ns tiltak, men at kundene kommer tilbake når det er trygt. Dette må vi bygge tilbake langsomt. Men det kan også gi oss en liten rennesanse. Dugnadsånd­en i Grimstad er uten like, sier Pedersen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? VIL STØTTE: Daglig leder Øyvind Stokkan på Apparatus AS sier folk må støtte de bedriftene de ønsker skal vaere her når dette er over.
FOTO: PRIVAT VIL STØTTE: Daglig leder Øyvind Stokkan på Apparatus AS sier folk må støtte de bedriftene de ønsker skal vaere her når dette er over.
 ??  ?? ANNONSEN: Bedriften rykket inn en helsides annonse i Adressa, for å vise at de støtter det lokale naeringsli­vet.
ANNONSEN: Bedriften rykket inn en helsides annonse i Adressa, for å vise at de støtter det lokale naeringsli­vet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway