Grimstad Adressetidende

Endelig kunne sønnen komme på besøk

Fra mandag kunne beboere på sykehjem i Grimstad ta imot besøk igjen. Tormod Haugen besøkte sin mor Ella Haugen på Feviktun denne uka.

- Camilla Hovstø camilla@gat.no

Tormod Haugen bor i Oslo til vanlig, men var sørover sammen med sønnen som skal flytte til Kristiansa­nd.

Hyggelig prat i sola

– Det er veldig koselig å besøke mor og se henne igjen. Vi snakker og mimrer om gamle dager, sier Tormod Haugen.

Ella Haugen (93) er opprinneli­g fra Kristiansa­nd og har bodd i Grimstad siden 1986. Hun bodde ett år på Frivolltun før hun flyttet til Feviktun i høst.

– Det er veldig greit å bo her. Og det er koselig å få besøk av sønnen min, forteller 93-åringen.

Tormod forteller at han og brødrene har pratet en del med moren på telefon mens det har vaert korona-stengt.

– To av mine søskenbarn bor også i naerheten og besøker mor hver uke. Men det er jo en stund siden det har vaert lov nå, sier han.

– Livredd for smitte

Etter å ha vaert stengt siden midten av mars, åpner sykehjemme­ne forsiktig dørene igjen. Fra mandag 18. mai kunne pasienter som er i stand til å ta imot besøk utendørs treffe pårørende utenfor institusjo­nen etter avtale med avdelingen og i tråd med gjeldende retningsli­njer.

– Men vi må huske at vi fremdeles har smitterisi­koen hengende over oss. Vi er livredde for å få smitte inn på sykehjemme­ne. Så det er utrolig viktig at de pårørende tar ansvar og følger alle regler, sa avdelingsl­eder Ingebjørg Solhaug ved langtidsav­deling på Frivolltun før helgen.

Gradvis innendørs

Fra mandag 25. mai vil det gradvis bli mulig å besøke beboere innendørs. Alle besøk må avtales på forhånd og planlegges.

– Det har vaert en del telefoner der pårørende har ønsket å komme på besøk utendørs. Men det har ikke vaert mer pågang og flere telefoner enn vi har klart å håndtere. Tilbudet har blitt veldig godt mottatt så langt, forteller Hilde Johnsen, enhetslede­r for omsorgssen­tre i Grimstad.

 ??  ??
 ?? FOTO: CAMILLA HOVSTØ ?? BESØK: Tormod Haugen besøkte sin mor Ella Haugen på Feviktun tirsdag. Her med sykepleier­student Mehdi Jawadi.
FOTO: CAMILLA HOVSTØ BESØK: Tormod Haugen besøkte sin mor Ella Haugen på Feviktun tirsdag. Her med sykepleier­student Mehdi Jawadi.
 ?? FOTO: CAMILLA HOVSTØ ?? HYGGELIG GJENSYN: Tormod Haugen besøkte sin mor Ella Haugen på Feviktun tirsdag, og hadde en hyggelig stund i sola.
FOTO: CAMILLA HOVSTØ HYGGELIG GJENSYN: Tormod Haugen besøkte sin mor Ella Haugen på Feviktun tirsdag, og hadde en hyggelig stund i sola.
 ?? FOTO: CAMILLA HOVSTØ ?? AVSTAND: Det ble hyggelig prat - på avstand.
FOTO: CAMILLA HOVSTØ AVSTAND: Det ble hyggelig prat - på avstand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway