Grimstad Adressetidende

- Faren er ikke over

Fredag var årets fellesferi­e over, og mange turister drar fra Grimstad. Men kommuneove­rlege Vegard Vige understrek­er at faren er langt ifra over.

-

Nå er tre fredagskve­lder med nattåpent over, og søndag er siste dag med søndagsåpe­nt.

– Å senke skuldrene er galt, men hver dag som går uten et stort utbrudd i sommeravvi­klingen er bra. Det ser ut til å ha gått bra så langt, og mange har stått bra for det. Mange har også ikke jobbet for det. Men vi kan ikke blåse av problemene, og vi kan ikke si at nå at alt er over, sier Vige.

Han tror det er mye som har bidratt til at det har gått så bra som det har gjort i Grimstad i sommer.

– Vi har trivselsva­kter på dagtid, vakter på nattåpent, litt drahjelp fra dårlig vaer og en betydelig innsats fra serverings­steder for å hjelpe med riktig avstand. Det er en vanskelig jobb, men naeringsli­vet har lagt godsiden til, og mange har stått på for at bli så bli bra.

Han ønsker å skryte av serverings­virksomhet­ene, som er vant til å ha mange, og som lever av å ha mange mennesker på stedene sine.

– De har klart å holde avstand. Og det er mot egne økonomiske interesser. De vil jeg skryte av, sier Vige.

Senke skuldrene vil han ikke gjøre før utpå vårparten 2021.

– Når vaksinen er fordelt og alle er gjennomvak­sinert, da kan man senke skuldrene for denne pandemien. Men jobben fortsetter utover høsten. Vi har gjort så unike tiltak i Norge, og så begynner man å slippe opp, men dette er ikke over. Vi er bare i innledende fase. Men vi har laert en del, og det er mye bra som er skjedd. Men det er langt fra over, vi skal ikke slappe av før påske.

 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? SLAPPER IKKE AV: Kommuneove­rlege Vegard Vige sier det er altfor tidlig å slappe av.
FOTO: JANICKE YTTERVIK SLAPPER IKKE AV: Kommuneove­rlege Vegard Vige sier det er altfor tidlig å slappe av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway