Grimstad Adressetidende

Luksusprob­lem

-

Gjestehavn­a har vaert

mer eller mindre fullt belagt i juli. Jens Otto Dolva, som har hatt ansvaret for driften siden 2014 sier til Adressa: «Nå er det fullt, men det blir nok ingen rekordsomm­er».

Det høres paradoksal­t

ut, men forklaring­en er enkel. Båtene blir bare større og større, og da blir det faerre å ta betaling av. Går du en brdggeslen­g ved gjestehavn­a og ser på båtene, minner det om Monaco eller annen eksklusiv plass på Rivieraen. Ifølge Dolva er 50 fot ikke er så stort lenger. Snittet på disse båtene ligger naermere 60 fot. Det sier noe om samfunnsut­viklingen, men først og fremst at Grimstad har opparbeide­t seg et godt rd blant båtfolk som sitter på fldbridgen i dachtklass­en. Vi forstår ikke helt Dolva motvilje mot å ta tilsvarend­e betalt for en som kommer med en 60-foter når de tar opp så mde mer plass. Han kjenner nok markedet godt, men dette bør de gå runde på sammen med kommunen som fastsetter prisene.

Det må ikke

bli et problem at Grimstad er attraktiv for ferierende med svaere båter. Det er et luksusprob­lem, bokstaveli­g talt. Som bør utndttes til bdens fordel. Gjestehavn­a er viktig for omdømmet for Grimstad som turistmål. Tidligere somre har den korte hektiske sesongen bidratt med rundt 3.000 gjestedøgn. Det kommer også godt med for lokalt naeringsli­v.

Tidligere år har

både gjestehavn­ansvarlig og havnesjefe­n tatt til orde for at gjestehavn­a trenger en oppgraderi­ng for å holde tritt med tilbudet i andre bder som Arendal og Lillesand. Når sommeren er over, bør man ta en ordentlig gjennomgan­g for å undersøke hvordan både tilbudet og kapasitete­n kan bli bedre.

Mye tyder på

at neste sesong blir like travel som i år – og båtene blir neppe mindre. De ansvarlige må sørge for at Grimstad gjestehavn fortsatt må skinne på den lokale rivieraen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway