Grimstad Adressetidende

Bobilturis­tene: - Vi legger

Bobilturis­tene på Gundershol­men skryter uhemmet av byen og parkerings­plassen de bor på. De forstår ikke hvorfor ikke det er lov til å stå der, og har klare forslag til Grimstad kommune.

-

Liv Grete og Sigbjørn Moe har bodd på Gundershol­men siden torsdag. De storkoser seg i Grimstad.

– Det var helt tilfeldig at vi havnet her. Vi hadde tinget oss inn på en campingpla­ss, men vi er ikke så fan av store campingpla­sser. Vi ville vaere i naerheten av byen, for vi handler og liker å spise ute. Vi legger igjen penger her, sier Moe.

Fullt hele året

Ekteparet kommer fra Moss, hvor hun jobber med å administre­re bobilhavna.

– Det er jo akkurat som dette. Her mangler det litt fasilitete­r, men vi har også gjort det veldig enkelt i Moss, sier hun.

Hun forteller at Moss kommune eier havna.

– Men de vil dette, og på den plassen er det fullt av bobiler naermest hele året, sier hun.

Også han jobber med å legge til rette for turisme i byen, og er helt klar på at kommunen må legge til rette for turisme i Grimstad.

– Vi hadde hatt forståelse dersom vi hadde blitt jagd vekk herfra, det måtte vi bare respektere. Men denne plassen står her i påvente av prosjekter, og da kan den vel brukes av bobiler så lenge. Kommunen kunne ha satt opp et skilt hvor man blir oppfordret til å vipse 300 kroner døgnet. Vi hadde gjort det uten å blunke. I tillegg legger denne gruppa igjen mye penger inne i byen, sier han. De har ikke fått oppfordrin­ger om å dra siden de kom på torsdag.

– Jeg er glad for at kommunen har en liberal holdning til dette. Og vi står her ikke fordi det er gratis, sier Moe.

Aldri på campingpla­ss

Lisbeth Strømme og Endre Olav Bu sitter i hver sin stol og maler utenfor bobilen sin på Gundershol­men. De har sovet der tre netter på rad og stortrives i Grimstad. At det ikke er tilrettela­gt for bobiler der, var de ikke klar over.

– Dette er jo et kjempeflot­t sted å overnatte, og vi har alt vi trenger med oss i bilen. Jeg har hatt bobil i 30 år, og jeg har aldri vaert på en campingpla­ss. Jeg er ikke ute etter de fasilitete­ne. Men det er ikke summen som de tar på en campingpla­ss som skremmer. Og folk her er uansett flinke til å holde riktig avstand, og søppelet tar vi med oss, sier Bu.

– Vi var på Google og fant ut at det var parkering her. Vi skjønner at det ikke er tilrettela­gt, men folk har det de trenger med seg, sier Strømme. Hun er fra Rjukan, men har vaert nedover Sørlandet tidligere, men aldri før i Grimstad.

– Vi har pleid å vaere på tur i Sverige, men siden det ikke er lov nå, hadde vi lyst til å ta turen til Grimstad, sier hun.

De er enige om at dersom de hadde blitt jaget vekk, hadde de dratt fra Grimstad.

– Det må vaere et tilbud for alle, mener Bu. Selv er han fra Romsdalen, og forteller at der er det tilrettela­gt for bobiler på parkerings­plasser.

– Og så er vi inne i byen og handler og spiser på restaurant. Det er en veldig koselig by. Men hadde vi ikke fått lov til å stå her så hadde vi funnet en annen by, sier Strømme.

 ??  ?? Liv Grete og Sigbjørn Moe stortrives i bobilen sin på Gundershol­men.
Liv Grete og Sigbjørn Moe stortrives i bobilen sin på Gundershol­men.
 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? MIMRETUR: Arve Tollan (83) er på mimretur til Grimstad, etter å ha bodd fire år i Storgaten 48, for mange år siden.
FOTO: JANICKE YTTERVIK MIMRETUR: Arve Tollan (83) er på mimretur til Grimstad, etter å ha bodd fire år i Storgaten 48, for mange år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway