Grimstad Adressetidende

Båt-appen slår an

Appen Seaber ble lansert i april og har nå inngått samarbeid med Redningsse­lskapet. Appen har på kort tid passert 15.000 nedlastnin­ger.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

– Det er veldig mye, og det er vi godt fornøyd med. Nå ser vi utover landets grenser for 2020, sier daglig leder i Seaber, Trond Erik Bognø.

Appen Seaber ble lansert for fullt i april, og er en applikasjo­n av og for båtfolk.

– Vi jobber hele tiden for å forbedre den, og at brukere melder tilbake til oss. Vårt hovedfokus er å vaere «nabohjelp på sjøen», for ingen erstatter Redningsse­lskapet.

Når du trenger hjelp

– Denne appen er for når du trenger hjelp på noe som ikke er så alvorlig, som flatt batteri, tom for drivstoff eller tau i propellen. Da kan man be om hjelp via vår applikasjo­n, og det kan frigjøre tid for Redningsse­lskapet, som igjen kan fokusere på viktigere oppdrag, hvor det er snakk om liv og helse, sier Bognø.

Øker tryggheten

Appen skal vaere en helt ny måte å øke tryggheten til sjøs.

– Hvert år trenger tusenvis av båtfolk assistanse. Svaert mange opplever havari til sjøs på grunn av mangel på drivstoff, motorstans eller tau i propellen. Det kan vaere vanskelig å se, eller få kontakt med andre båter. Seaber vil maksimere muligheten for å få hjelp, og minimere tiden før hjelpen kommer, forklarer han.

Samarbeide­r med RS

Nå har de inngått samarbeid med Redningsse­lskapet om appen.

– Vi er svaert glade for samarbeide­t med Redningsse­lskapet,sier Bognø.

Ved dette samarbeide­t Redningsse­lskapet blir det nå også mulig å tilkalle hjelp fra redningssk­øytene i appen, dersom «naboen» ikke strekker til.

– Redningsse­lskapet har en visjon om at ingen skal drukne. Dette vil vaere et positivt bidrag, sier Martin Fuhr Bolstad, direktør for prosjekter i Redningsse­lskapet.

 ?? FOTO: RS/SEABER ?? NYAPP: Seaber har inngått samarbeid med Redningsse­lskapet.Trond Erik Bognø (t.h.) er daglig leder i Seaber, mens Martin Fuhr Bolstad er direktør for prosjekter i Redningsse­lskapet.
FOTO: RS/SEABER NYAPP: Seaber har inngått samarbeid med Redningsse­lskapet.Trond Erik Bognø (t.h.) er daglig leder i Seaber, mens Martin Fuhr Bolstad er direktør for prosjekter i Redningsse­lskapet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway