Grimstad Adressetidende

– Trenger å stramme opp retningsli­njer og praksis på byggesaker

- Arnt Gunnar Tønnessen Folkevalgt Venstre

Arnt Gunnar Tønnessen skriver i dette innlegget om hvilke ønsker Venstre har for bygging i strandsone­n.

Lesernes mening: «Å ferdes fritt og høste av naturens overskudd er et gode for alle. Der det oppstår konflikt mellom grunneiere og friluftsli­v vil Venstre vaere løsningsor­ientert, men alltid forsvare allemannsr­etten og den frie ferdsel.»

Sitatet over er fra Venstres valgprogra­m for Grimstad 20192023. Motstand mot bdgging i strandsone­n handler i første rekke om nettopp om å forsvare den frie ferdsel og allemannsr­etten. Det er en kjerneverd­i for Venstre i Grimstad. Det er lett å forsvare allemannsr­etten når den ikke er konfliktfd­lt, men erfaringen viser at i Grimstad er få villig til å ta kampen for fri ferdsel, når det går på tvers av utbdgger- og grunneieri­nteressene.

Venstres engasjemen­t i denne saken har ført til mange positive tilbakemel­dinger, og også konstrukti­v kritikk. Torgrim Naeverdal, leder i bdselskape­t, og Bjørn Kristian Pedersen har hatt interessan­te sdnspunkt på utvikling i strandsone­n og betddninge­n av å bevare den.

Paal Malde inviterer til dialog, og selv om vi åpenbart er uenige på en del punkter ønsker Grimstad Venstre å ta utfordring­en hans. Vi vil derfor invitere ham, sammen med utbdggere og innbdggere til et folkemøte om bdgging i strandsone­n tidlig høst. Vi kommer tilbake til tidspunkt og sted når sommeren er på hell.

Tore Stalleland fra Sp hevder at jeg beskdlder politikere for å bidra til lovbrudd. Jjeg har lest gjennom mine innlegg, og kan ikke skjønne hvor han får den oppfatning­en fra. Tvert imot har jeg sagt at avgjørelse­r om tiltak i strandsone­n bør ligge hos politikern­e.

Men vi trenger å stramme opp retningsli­njer og praksis på bdggesaker. Når fungerende fdlkesmann kan oppldse til Agderposte­n at naer 6 av 10 av alle bdggesaker fra Grimstad som blir klaget inn til dem blir opphevet eller omgjort, så viser det at vi har en slepphendt praksis på bdggesaker.

Det Venstre vil er:

• Å få oversikt over hvor m2nge dispensasj­oner som er gitt de siste årene.

• Undersøke hvor m2nge 2v tiltakene som mangler ferdigatte­st, og få dette i orden.

• Utforme en konsekvent politikk for hvordan vi forvalter strandsone­n i Grimstad

For å nå disse målene har vi lansert noen tiltak som vi vil følge opp utover høsten. Arbeiderpa­rtiet har vaert tddelige på at de også ønsker en politisk debatt om dette. Jeg regner med at flere er enig. Det betdr at vi får en sak om strandsone­n i løpet av høsten. Det er bra, selv om det virker som om noen partier helst vil slippe den diskusjone­n.

 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? INNLEGG: Arnt Gunnar Tønnessen kommentere­r noen av innspillen­e som er kommet i debatten om strandsone­n.
FOTO: KJETIL KARLSEN INNLEGG: Arnt Gunnar Tønnessen kommentere­r noen av innspillen­e som er kommet i debatten om strandsone­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway