Grimstad Adressetidende

–Har Levi lov til å snakke eller ei?

Oddvar Berge skriver om en konfrontas­jon da han fulgte møtet til predikante­n Levi Jensen i Grimstad.

- Oddvar Berge KF NORIEL Vardevakt

Lesernes mening: Dette med fotografer­ing har blitt en komplisert og vanskelig greie.

Jeg tar en del bilder, av dagliglive­t, av natur, av biler og kjøretøy, av situasjone­r. Hvis personer befinner seg i rammen er det ofte praktisk umulig å få spurt om det er greit, for da er motivet og situasjone­n borte før man får svaret, som ofte blir nei eller – hva skal det brukes til? Folk tenker bilde – det skal legges ut eller misbrukes. Jeg misbruker ikke bilder, og tenker som så: Det er lov å ta bilder, men ikke å misbruke dem.

Så har vi spesielle situasjone­r, mer journalist­iske. Da Levi Jensen hadde Meetup i byen, var det en gjeng som ville protestere mot ham. Straks Levi åpnet munnen, var det en som brølte: Hold kjeft og noe mer.

Jeg snudde meg mot ham og løftet kameraet for å dempe ham, og det hjalp. Oppmerksom­heten vendte seg mot meg i stedet.

En dame fra gjengen kom ned til meg og viste fram et naziarmbån­d. Ta bilde av dette, sa hun. Da jeg ville det, skjulte hun det straks, nektet og kommentert­e andre ting ved meg. En annen person fra gjengen kom ned, tok et godt drag av røyken og blåste hodet mitt fullt.

Til slutt kom lederen for politigrup­pa bort til meg og sa at jeg måtte vaere forberedt på at det kan provosere noen når jeg brukte kameraet slik.

Jeg tenkte: Hvem var det som provoserte først her? Jeg ville ta en situasjon og avlede og stanse en provokasjo­nshandling, og spurte han som blåste ut røyken: Har Levi lov til å snakke eller ei? Har dere lov til å oppføre dere bøllete? Skal politiet beskytte dere og be oss la vaere å provosere?

Hvem er det som tar styringa i landet her? De som har lov eller de som tar seg til rette som rebeller? Skal politiet berøve folk friheter av frykt for fienden og legge seg flate for denne?

 ?? BEGGE FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN ?? PÅ PLASS: Oddvar Berge var på plass da predikante­n Levi Jensen hadde «meetup» ved Sjøkrigsmo­numentet i Grimstad. I dette innlegget skriver Berge om inntrykk fra møtet.
BEGGE FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN PÅ PLASS: Oddvar Berge var på plass da predikante­n Levi Jensen hadde «meetup» ved Sjøkrigsmo­numentet i Grimstad. I dette innlegget skriver Berge om inntrykk fra møtet.
 ??  ?? HILSER PÅ: Oddvar Berge hilste på Levi Jensen under grimstadbe­søket. «Straks Levi åpnet munnen, var det en som brølte: Hold kjeft og noe mer. Jeg snudde meg mot ham og løftet kameraet for å dempe ham, og det hjalp», skriver Berge.
HILSER PÅ: Oddvar Berge hilste på Levi Jensen under grimstadbe­søket. «Straks Levi åpnet munnen, var det en som brølte: Hold kjeft og noe mer. Jeg snudde meg mot ham og løftet kameraet for å dempe ham, og det hjalp», skriver Berge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway