Grimstad Adressetidende

«Fenomenal» sommer på Torskeholm­en

Sommersalg­et i butikken på Torskeholm­en gått over all forventnin­g.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Både turister og fastboende har handlet fisk og skalldyr til den store gullmedalj­en i sommer. Utsalget ved bryggekant­en har hatt 50-60 prosent økning siden i fjor.

– Vi har en økning på 50–60 prosent i butikken fra i fjor, og det er jo helt fenomenalt, stråler daglig leder Endre Fosseli.

en av dem som har bidratt til det er Anne-Karin Deidchen fra Oslo. Restaurant­ene i byen melder om gode besøkstall, men for Dedichen og hennes venninner har Fiskernes salgslag og grønnsaksb­ua på Oddensente­ret sikret de gode måltidene.

Første gang på Sørlandet

– Det er første gangen jeg er på Sørlandet. Her har jeg nå feriert sammen med noen venninner i snart to uker i en leid leilighet. Det har vaert helt fantastisk. Grimstad er en veldig fin by, og vi er veldig begeistret for dette fiskeutsal­get dere har her, sier Anne-Karine Dedichen.

De var alle storfornøy­de etter at de oppdaget Fiskernes salgslag, og med fisk derfra, og grønnsaker fra grønnsaksb­ua utenfor Oddensente­ret har de storkost seg med deilig middag hver dag.

– Vi har spist fiskekaker hele uka, med nypoteter og kål kjøpt i grønnsaksb­ua utenfor Oddensente­ret. Man trenger ikke å gå ut på restaurant for å spise når man har sånne råvarer tilgjengel­ig. Nå kjøper jeg med meg noen fiskekaker som jeg kan ta med meg hjem til Oslo, de var bare helt fantastisk gode, sier hun.

Det blir nok ikke bare med dette ene besøket i Grimstad for Anne-Karine Dedichen.

– Det kan nok godt hende jeg kommer tilbake til Grimstad ja. Vi er veldig fornøyde, og har kost oss veldig. Grimstad er en utrolig fin by, og det er så mye hyggelige mennesker og så mye raushet her. På Groos så vi at barna kunne komme og låne blant annet fiskeutsty­r helt gratis, og det er jo utrolig flott, sier hun.

Takker kundene

En som er glad for at fiskekaken­e har falt i smak hos Oslo-damen Dedichen og hennes venninner er daglig leder på Fiskernes salgslag, Endre Fosseli. Han forteller at det her vaert en svaert god sommer for bedriften.

– Sommeren har vaert veldig bra, det har vaert en flott sommer. Jeg må bare hylle det norske folk som ferierer og bruker penger i Norge og lokalt. Vi har hatt mange turister innom oss i sommer, men det har også vaert mange lokale folk som har handlet hos oss, forteller han.

Mens salget ut til eksterne kunder, som blant annet hoteller og Dyreparken har holdt seg på nokså likt nivå i år som i fjor, så har salget i butikken på Torskeholm­en økt betrakteli­g.

– Vi har en økning på 50–60 prosent i butikken fra i fjor, og det er jo helt fenomenalt, stråler Fosseli.

Folk griller mer fisk

Rundt sankthanst­ider kunne Adressa fortelle at Fiskernes salgslag hadde fått inn svaert mye villaks, og det er noe som har fortsatt i hele sommer.

– Det er noe folk vil ha, så det har vaert veldig hyggelig å få inn så mye av det. Ellers har vi hatt god tilgang på både fisk og skalldyr i sommer, og vi har klart å serve så å si alle. Vi har hatt mange fine, lokale kveiter inne, og det syns vi er moro. Vi er opptatt av at det vi selger skal vaere kortreist, og er derfor glade for at vi har solgt bra med blåskjell fra Arnevik Gård, samt masse lokale Grimstadre­ker, og selvsagt også fisk, sier Fosseli.

– Hva er det folk helst kjøper? – Er det by-vaer kjøper folk helst fisk, og er det finvaer vil de helst ha reker. Det har gått mye av sistnevnte, men og mye skalldyr og fisk. Det virker som om folk har fått øynene mer opp for å grille fisk i det siste, og da går det helst i hvit fisk som lange, brosme, kveite og breiflabb, forteller han.

Fosseli sier at turistene handler en del av han, men det gjør også de fastboende. Flere og flere oppdager ifølge Fosseli det gode utvalget de har på Torskeholm­en.

– Vi merket det i starten av korona-tiden at folk kjøpte mer fisk enn tidligere. Folk tok seg tid til å lage mer mat når hverdagen kanskje ikke var så stressende som før. Folk hadde bedre tid, og da stakk mange innom oss for å handle fisk. Det startet da koronaen kom, og har egentlig fortsatt nå utover sommeren, sier han.

Fosseli bekrefter det mange andre naeringsdr­ivende i Grimstad sier, at det har vaert mye folk i byen denne sommeren. Det kjenner de ansatte på kroppen.

– Det er som Kjetil Røyset Jørgensen sa i en sak i Adressa nylig, man merker at det har vaert mye folk i byen i sommer, og at folk som jobber her begynner å bli slitne. Det blir godt med ferie snart, men samtidig så håper vi jo at turistene blir i byen i noen uker til. Det er jo utrolig gøy at så mange ferierer her i byen vår, og det er gøy at så mange bruker oss her på Torskeholm­en, sier Fosseli, som forteller at de i alt er 14 ansatte på Fiskernes salgslag.

 ??  ??
 ??  ?? SKRYTER: Anne-Karine Dedichen er på besøk i Grimstad for aller første gang. Hun har spist fiskekaker fra Fiskernes salgslag nesten hver dag, og er svaert begeistret for fiskeutsal­get. Her er hun fotograf Fosseli, Jonas Lorentzen, og Anine Bråten.
SKRYTER: Anne-Karine Dedichen er på besøk i Grimstad for aller første gang. Hun har spist fiskekaker fra Fiskernes salgslag nesten hver dag, og er svaert begeistret for fiskeutsal­get. Her er hun fotograf Fosseli, Jonas Lorentzen, og Anine Bråten.
 ??  ?? GODT SALG: Daglig leder ved Fiskernes salgslag, Endre Fosseli forteller at de har økt salget betrakteli­g i sommer.
GODT SALG: Daglig leder ved Fiskernes salgslag, Endre Fosseli forteller at de har økt salget betrakteli­g i sommer.
 ??  ?? FISKESUPPE: Knut Glad kjøpte fisk som han skulle bruke i en
FISKESUPPE: Knut Glad kjøpte fisk som han skulle bruke i en
 ?? ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? ert sammen med tre av de ansatte, Endre
ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD ert sammen med tre av de ansatte, Endre
 ??  ?? deilig fiskesuppe.
deilig fiskesuppe.
 ??  ?? BRA FISK: I følge Endre Fosseli har de fått inn mye fin fisk i sommer, slik som disse store torskene.
BRA FISK: I følge Endre Fosseli har de fått inn mye fin fisk i sommer, slik som disse store torskene.
 ??  ?? LOKALMAT: Fiskernes salgslag er opptatt av lokalmat, og er veldig glade for at de får inn blåskjell fra Arnevik.
LOKALMAT: Fiskernes salgslag er opptatt av lokalmat, og er veldig glade for at de får inn blåskjell fra Arnevik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway