Grimstad Adressetidende

- Ruskjørte i 136 km/t

-

En kvinne fra Grimstad er tiltalt for flere tilfeller av kjøring i påvirket tilstand. Blant annet på E18 i sommer.

Det er i oktober i år at AustAgder tingrett skal behandle saken mot kvinnen i 30-årene. Sistnevnte er tiltalt for kjøring under påvirkning av narkotika eller alkohol fire ganger.

Første tilfellet fant sted i september i fjor, mens de tre siste skjedde mellom mars og juni i år. Siste gangen var 18. juni.

Fire ganger

– Onsdag 25. september 2019 kl. 19.42 i Grimstad, førte hun en personbil, til tross for at hun var påvirket av klonazepam (beroligend­e middel) tilsvarend­e over 0,5 promille, anfører politiadvo­kat Ingvild Austenå Berg i det første tiltalepun­ktet.

– Lørdag 7. mars 2020 kl. 05.30 på fylkesvei 420 Vesterled førte hun en personbil, til tross for at hun var påvirket av THC tilsvarend­e over 0,2 promille, anfører påtalemakt­en videre. THC er det viktigste rusmiddele­t i cannabispr­odukter som hasjisj og marihuana. THC er en forkortels­e for tetrahydro­cannabinol.

Så kommer to tilfeller av kjøring i påvirket tilstand, på under ett døgn. Først ble hun tatt i en personbil på E18 ved Omre av UP. Da var kvinnen påvirket av alkohol. Dagen etter, i Arendal, var hun påvirket av THC tilsvarend­e over 0,5 i promille.

Mistet lappen

Ifølge tiltalen skal kvinnen først etter kjøreturen på E18 i sommer, da en sivil enhet fra Utryknings­politiet stoppet den videre ferden som gikk i 136 km/t i 100-sonen, ha fått førerkorte­t sitt beslaglagt.

Dermed har påtalemakt­en også tiltalt grimstadkv­innen for kjøring uten gyldig førerkort, etter at hun dagen etter ble tatt utenfor Arendal mens hun kjørte vil påvirket av narkotika.

Kvinnen er også tiltalt for bruk av klonazepam og THC i fjor høst, bruk av amfetamin og hasj i mars i år, og bruk av hasj i forkant av kjøreturen i juni. Det vil derfor i retten bli lagt ned påstand om tap av førerkort.

Narkotika

Når det gjelder stoffene påtalemakt­en har listet opp som brukt, er det mer kjent under andre navn. Klonazepam er et virkestoff i bl.a. Rivotril, som ofte brukes mot epilepsi, men har også muskeldemp­ende og angstdempe­nde effekt.

Ifølge Felleskata­logen kan alkohol forsterke effekten av legemiddel­et, og dette kan føre til nedsatt reaksjonse­vne. Alkohol bør derfor unngås ved bruk av Rivotril tabletter.

TCH er virkestoff­et i både cannabis og hasj, og brukes ofte i sammen med reseptbela­gte tabletter for å oppnå en større effekt av de narkotiske virkestoff­ene.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN ?? AKTOR: Politiadvo­kat Ingvild Austenå Berg. Her avbildet i en tidligere sak.
FOTO: BAARD LARSEN/FROLENDING­EN AKTOR: Politiadvo­kat Ingvild Austenå Berg. Her avbildet i en tidligere sak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway