Grimstad Adressetidende

Mener dette er urimelig overfor private drivere

Lars Erik Ødegården mener det er urimelig overfor private drivere om folk får overnatte på en kai hvor ingen krav for camping er oppfylt.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

I sommer har bobilfolke­t igjen installert seg på Gundershol­men, og debatten har gått i Adressas spalter den siste tiden.

Tidligere kommunesty­repolitike­r Lars Erik Ødegården understrek­er at han er ikke motstander av bobilcampi­ng.

– Jeg er tilhenger, men da må det gjøres lovlig. Det må gjerne etableres en til i Grimstad, men da må de gjøre som de andre er pålagt å gjøre, sier han.

Ødegården påpeker at private campingdri­vere i kommunen er pålagt å ha blant annet sikringsso­ner, brannvakt, støygjerde­r, regulering og toalettfas­iliteter, mens det på Gundershol­men ikke er noe slikt. Han mener det må vaere like vilkår for alle som skal drive bobilcampi­ng.

– Hvis det ikke er like vilkår, vil de uten vilkår vinne. Bie camping kan ikke konkurrere mot det. Det er jo helt umulig, sier han.

– Må gjøres ordentlig

Ødegården mener ikke kommunen gjør noe ulovlig i dag, ettersom det ikke er tilrettela­gt for camping på Gundershol­men. Han mener også det er helt riktig at kommunen heller ikke tar betalt av folk som velger å overnatte der. Han understrek­er igjen at han ikke er motstander av å legge til rette for bobilturis­ter i Grimstad.

– Jeg har selv feriert i bobil, og det er fantastisk. Jeg kunne ønske vi hadde flere plasser. En må bare få regulert og gjort det ordentlig. Det gir masse turister til byen, men kommunen kan ikke legge til rette for å bryte loven. Det gjør de heller ikke, sier han.

Han er skeptisk til å blande camping med aktivitete­n på en trafikkhav­n, hvor det går tungtransp­ort i forbindels­e med lasting og lossing.

– Når politikern­e har bestemt seg for at det skal vaere sånn, kan en ikke få i pose og sekk, en må forholde seg til det som er bestemt, og det er den trafikkhav­na. Og det er ikke forenlig med bobilcamp.

Stoppet campingvir­ksomhet

Han viser også til at kommunen tidligere har stoppet campingakt­ivitet på en privat tomt ved Solbergåse­n, hvor det ikke var regulert til dette. Dette skjedde i 2007.

Ødegården er forundret over at KrF nå tar til orde for å tillate campingen på Gundershol­men.

– For eksempel Stein Gjulem, som mener det bør åpnes opp for bobilcampi­ng, er det hjemlet i regulering­splanen med bobilcampi­ng der? Det kan ikke jeg huske, og jeg var med på å vedta den. Det var KrF som var mest på hugget med å legge ned på Solberg, sier Ødegården.

Selv om han er tilhenger av bobilcampi­ng, mener han ikke Gundershol­men er det rette stedet for dette.

– La oss si at Gundershol­men er verdt 100 millioner kroner. Skal du legge ned trafikkhav­na, og bygge diverse, så tror jeg du har Norges dyreste bobilcamp, sier han.

Ikke tillatt

Kommunens leder for drift Hans Ivar Stormo har bekreftet overfor Adressa at det ikke er lov å overnatte på Gundershol­men.

– Det er ikke lov til å overnatte der, like lite som det er lov å overnatte på parkerings­plassen på Storesand. Det er politisk vedtak på at det ikke skal tilrettele­gges for overnattin­g på Gundershol­men, sa Stormo for få dager siden.

Den åpne delen av Gundershol­men hvor bobilene står er i havneplane­n regulert til kai, torg og naering/tjenesteyt­ing.

 ?? FOTO: TIPSER/ARKIV ?? FEIL: Lars Erik Ødegården (innfelt) mener det vil vaere feil om kommunen skulle legge til rette for camping på Gundershol­men.
FOTO: TIPSER/ARKIV FEIL: Lars Erik Ødegården (innfelt) mener det vil vaere feil om kommunen skulle legge til rette for camping på Gundershol­men.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway