Grimstad Adressetidende

Slik så det ut fra styrhuset til fiskeren

«Ruskete» er ordet den erfarne fiskeren Dagfinn Pettersen bruker når han beskriver vaerforhol­dene ute på sjøen natt til tirsdag.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Et bilde som ble tatt om bord viser at vinden og bølgene virkelig tok tak i båten hans. Dagfinn Pettersen er en svaert erfaren fisker, og det er mye som skal til før han dropper å reise til sjøs. Da han kom inn til fiskernes salgslag tirsdag formiddag kunne han fortelle at de hadde opplevd litt vaer, for å si det slik.

– Vi reiste ut på søndag, og da var det nokså ruskete der ute. Det var bedre i går, før det var ordentlig ruskete i morgentime­ne tirsdag, forteller han til Adressa.

Han forteller at det var opp mot 20 m/s da han passerte Torrungen fyr i morgentime­ne.

– Det har vaert pålandsvin­d, og det er det aller verste å ferdes i, men vi er jo ikke redde. Da hadde vi jo ikke holdt på med dette her, sier han.

Til tross for voldsomt vaer i natt, har fiskerne på båten Vågen fått en solid fangst. 600 kilo store kokte reker, 500 kilo småreker og 900 kilo fisk kunne Pettersen og co. levere til fiskernes salgslag tirsdag formiddag.

– Ta en ekstra dag i havna

Det var voldsomt vaer i morgentime­ne tirsdag, med vind og regn, men verre skal det trolig bli i morgen tidlig. Da er det meldt om stiv kuling i kastene.

Redningsse­lskapet ber folk ta sine forholdsre­gler.

– Det er alltid viktig å sjekke vaermeldin­gen før man ferdes til sjøs, og man må vaere klar over sine egne evner, og ta hensyn og ha respekt for de forholdene som er. Ellers er det viktig med VHF-radio, oppladet telefon, og man bør vite hvor man skal seile og hvor ruta går. Blir det ruskevaer er det mange erfarne sjøfolk som håndterer det veldig greit, men for dem som kanskje ikke er så erfarne kan det vaere lurt å kose seg en ekstra dag i havna om man kan det, når det er meldt så mye vind som det er, sier Eirin Heddeland, som er kommunikas­jonsrådgiv­er i Redningsse­lskapet.

Hun forteller at det har vaert en oppdragsøk­ning for dem i år, men ikke en økning i alvorlige ulykker.

– Med tanke på at det har vaert flere på sjøen i år, og en del nye båtfolk, så har vi likevel klart å unngå de mest alvorlige ulykkene, og det er vi veldig glade for, sier hun.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? BØLGER:
Bildet som er tatt ombord på fiskebåten Vågen viser at det var mye bølger på haveti morgentime­ne.
FOTO: PRIVAT BØLGER: Bildet som er tatt ombord på fiskebåten Vågen viser at det var mye bølger på haveti morgentime­ne.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway