Grimstad Adressetidende

Mener krav om legeattest er uforståeli­g

- Dag Eriksen Fevik

Dag Eriksen fra Fevik mener Agder Energi Nett ikke har hjemmel i lov til å kreve å installere AMSmålere i privathjem mot kundenes vilje. «Å kreve at man må ha legeattest er uforståeli­g og tåpelig» skriver han i dette innlegget.

Lesernes mening: Agder Energi Nett (AEN) og monopolets muligheter. Nettselska­per som AEN har monopol. De kan innenfor vide grense gjøre hva de vil – og det gjør de.

Et skrekkens eksempel er da AEN stengte strømmen til Janet Pedersen. Ikke pga ubetalt strøm- og nettleie, men fordi hun ikke ønsket installasj­on av ny strømmåler (AMS-måler).

I Agderposte­n 21. juli, skriver Jan Erik Eldor, administre­rende direktør i Agder Energi Nett: «I ettertid kan vi se at kommunikas­jonen med disse kundene ikke har vaert tilstrekke­lig».

Ikke et snev av beklagelse til Pedersen som har levd tre uker uten strøm. Det minste en administre­rende direktør burde gjøre, er å innrømme at AEN har gjort en feil og at AEN selvfølgel­ig vil erstatte de ekstra kostnader Pedersen fikk pga strømstans­en. Men dette kan Eldor enda gjøre og det vil kunne rette opp litt av det inntrykket mange sitter igjen med etter kontakt med AEN: Arrogant og firkantet kundebehan­dling, uforståeli­ge og absurde avgjørelse­r og uriktige svar Eldor siterer fra NVE: «Bare personer som kan legge frem attest fra lege eller andre med samme myndighet kan kreve fritak for AMS… Personer som innvilges fritak vil få installert en AMS-måler der kommunikas­jonsmodule­n er fjernet eller deaktivert».

For mange vil AMS med radiokommu­nikasjon vaere en fordel. Blant annet slipper man selv å lese av hver måned.

Men for de som mener de har plager av strålingen og/ eller ikke ønsker en overvåknin­g av forbruket, må det kunne aksepteres at de velger strømmåler uten radiokommu­nikasjon uten å måtte begrunne dette:

1. Fordi AEN ikke har hjemmel i lov til å kreve å installere AMS-målere i privathjem mot kundenes vilje (Les Espen Syversen i Agderposte­n 10.07)

2. De er kunder og ønsker å kjøpe en vare. Og hvis denne varen fungerer, må de kunne få den uten å vedlegge legeattest. Å kreve at man må ha legeattest er uforståeli­g og tåpelig. Det blir like tullete som om Windows, etter å ha oppgradert til en ny versjon, skulle kreve legeattest for at man ikke skal installere og betale for den nye versjonen.

Pedersen sier hun vil forsøke å installere solpanel. Det vil hun få store problemer med.

Undertegne­de, som ikke har AMS med radiokommu­nikasjon, har hatt kontakt om dette med AENs «kundetjene­ste» – en anonym svartjenes­te som hver gang ønsker deg en god dag – også etter å ha gitt uriktige opplysning­er to ganger.

Etter at jeg påpekte dette har jeg ikke hørt noe fra kundesente­ret. Kanskje har kundesente­ret tatt seg ferie?

Jeg kunne liste opp en rekke eksempler fra Kundetjene­sten på arrogante svar, «God dag mann, økseskaft»svar, ufullstend­ige og uriktige svar og sender gjerne lista til interesser­te. En slik kundebehan­dling kan AEN ha fordi de har monopol. I konkurrans­e med andre ville de hatt få gjenvaeren­de kunder.

 ??  ?? LESERINNLE­GG: Dag Eriksen skriver i dette innlegget om Agder Energi Nett som han mener utnytter en monopolsit­uasjon.
Arkivfoto
LESERINNLE­GG: Dag Eriksen skriver i dette innlegget om Agder Energi Nett som han mener utnytter en monopolsit­uasjon. Arkivfoto

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway