Grimstad Adressetidende

Skriver at om campingliv­et ble hennes redning

- Bjørg Engeset Eide Bjørg Engeset Eide (KRF) varer på kritikken fra Håvard Røiseland (Ap).

Lesernes mening: Det gleder meg at Ap har ønske om å legge tilrette for bobilparke­ring på Gundershol­men. Jeg var ikke tilstede på formannska­psmøtet som representa­nten Røiseland viser til, men synes det er flott at det nå naermest er kamp mellom partiene om hvem som er mest positive til en løsning for bobilturis­tene.

For meg er det mindre viktig hvilket parti som ønsker dette mest. Det viktigste er at det nå kan se ut til å endelig kunne bli en løsning på dette som KRF nokså alene har hatt oppe som ønske i flere år.

Årsaken til at Krfs representa­nt i Formannska­pet ikke støttet Aps forslag om dette, vil jeg anta skyldes svaret som ble gitt av kommuneleg­en som en betenkelig­het på grunn av korona. Det var vel av samme grunn at Ap også til slutt ikke gikk videre med sitt forslag. Dessuten hadde naeringsfo­reningen, av alle, gått meget sterkt imot dette. Etter dagens sommer har de forhåpentl­ig endret syn.

Til administra­sjonens svar vil jeg vise til løsningen i Harstad, beskrevet i mitt forrige avisinnleg­g om denne saken. Det er direkte feil at det er så kostbart å tilrettele­gge at det vil ta flere år å få det inntjent. Hvor tar de det fra? Det kommer jo helt an på hvor omstendeli­g en skal legge dette opp. I utgangspun­ktet er det kun oppmerkede felt som er nødvendig, men strømtilko­bling er et veldig stort pluss. Det samme er det om en container for søppel står tilgjengel­ig på plassen, men dette er heller ikke et must. Bobilturis­ter er vant med fricamping, hvor ingen fasilitete­r finnes, og en forlater plassen i den ryddige stand en kom til. Vil man absolutt ha dusj og toalett, kan man heller sjekke inn på en campingpla­ss.

Til kommuneleg­ens svar vil jeg si at det kanskje nettopp på grunn av koronaviru­set, bør sørges for at man organisere­r bobilparke­ringen i byen ved å lage oppmerkede felt slik at avstanden på 4 meter mellom bilene sikres.

Å feriere i bobil er en veldig trygg boform i koronatide­r etter mitt skjønn. Her bor man i sin egen enhet med alle nødvendige fasilitete­r, og sitter i god avstand til naboens uteareal (som oftest er på andre siden av naboens bil).

Den sommeren jeg gikk på cellegift og hadde svaert lavt immunforsv­ar, var det nettopp campingliv­et på Kokkenes i Lillesand som ble min redning. Jeg kunne kjenne pulsen av sommer og ferietid, men med sikker og god avstand mellom bobilene, var jeg trygg på ikke komme for naer andre ferierende.

La oss håpe at dette er den siste sommeren som det ikke er tilrettela­gt for bobiler i Grimstad sentrum. Dette er sårt savnet og etterspurt av svaert mange. Hensynet til Bie camping beskrives forøvrig i mitt forrige innlegg. Jeg mener dette vil vaere en vinn.vinn-situasjon. Flere turister som søker seg hit vil tjene hele byen, også Bie camping.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? BOBIL: Krf-politiker Bjørg Eide er ivrig forkjemper for bobilfolke­t.
FOTO: PRIVAT BOBIL: Krf-politiker Bjørg Eide er ivrig forkjemper for bobilfolke­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway