Grimstad Adressetidende

Har satt nye salgsrekor­der

Sommeren bruker å vaere en god tid for Joker-butikken i Homborsund, men i sommer har det gått ekstra bra for den lille lokalbutik­ken.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Det har gått i ett på Jokerbutik­ken i Homborsund siden hytteforbu­det opphørte, Så Mats Jonassen og de andre ansatte har hatt nok å gjøre.

– Det har gått i ett her siden hytteforbu­det opphørte, og i juli måned har vi hatt en oppgang på rundt 25 prosent tenker jeg. Vi hadde omsetnings­rekord den første ferieuka, og så har vi slått rekorden hver uke så langt i sommer. Nå er fellesferi­en over, og ting går seg nok sikkert snart tilbake til det normale igjen, men vi er godt fornøyd med sommeren, forteller Bård Lund Jonassen, som driver Joker-butikken i Homborsund.

Han forteller at de gode tallene allerede viste seg da koronaen dukket opp.

– Vi hadde en økning da landet naermest stengte ned. Det virket som flere valgte å handle lokalt, enn å reise rundt på de store butikkene. I påska var det derimot veldig stille her, men så har det altså gått i ett siden hytteforbu­det opphørte, sier han.

Blir lengre

Homborsund er et skikkelig sommerpara­dis for mange, og befolkning­en øker betrakteli­g på sommeren, når hyttefolke­t kommer til hyttene sine, og folk camper på campingpla­ssene Bufjord og Breivik.

– For meg virker det som det er en del av den yngre garde som har valgt å feriere mer på hytta i år, enn tidligere år, når de kanskje heller har reist til Syden. Campingpla­ssene har vaert fullere enn vanlig tror jeg, og jeg tror kanskje folk blir lengre på hytta i år enn det de vanligvis gjør. Det er nok mange som syns det er tryggere å vaere i Grimstad og Homborsund enn det er å vaere i Oslo og Viken, ler Bård Lund Jonassen.

Han sier at det har vaert mange nye ansikter å se i år, i tillegg til en del av de vante kundene som stikker innom, enten de er fastboende eller ferieturis­ter.

I alt jobber det åtter personer på den lille butikken, som har søndagsåpe­nt, og som er ekstra kjent for et stort utvalg øl i ølbua si, samt for den gedigne isen de selger.

– Folk kommer helt fra Arendal bare for å kjøpe is her, og i sommer har vi hatt en egen ansatt som har passet på kuleiskios­ken. Folk kjøper is selv om det pøsregner, og vi har hatt litt problemer med å ha fryseplass nok til isen, fordi det går så mye av den, forteller butikkeier­en.

Is og godt utvalg

Noen av dem som var innom butikken for å kjøpe is da Adressa var innom torsdag ettermidda­g, var Øystein Thoresen, Mari Soot Kristianse­n, Jenny Holen, Jørgen Soot, Dagny Soot og hunden Donna. De bor til daglig i Stavanger og i Oslo, men var så heldige å få låne en hytte av noen venner i sommer.

– Vi har alle bodd i Grimstad før, og er veldig glade i Sørlandet. I år har det ikke vaert lett å finne et sted å bo her, så vi er veldig glade for at vi fikk låne den hytta. Vi håpte jo på litt godvaer her da, det har vaert så som så, ler Mari Soot Kristianse­n.

Hun og de andre setter stor pris på lokalbutik­ken, som de er innom rett som det er.

– Det er utrolig viktig å bruke og ta vare på butikker som dette, de betyr mye. Her finner vi alt det vi trenger, og vel så det. Isen her er jo helt spesiell, det må vaere norgesreko­rd i størrelse på is-kulene, ler gjengen.

– Ellers har de et utrolig godt utvalg av kjøtt og oster her i år, legger de til.

Håper på ny butikk

Og akkurat det med kjøtthande­l er noe driver av butikken, Bård Lund Jonassen, har merket at har gått godt i år.

– Vi har fått en ny disk til grillmaten i år og det har det gått veldig mye av det i sommer, mer enn normalt faktisk. Ellers har det gått mye av det meste, sier han.

Når skolestart­en nå naermer seg regner han med at det også blir hverdag i butikken, men det er mer enn bare butikkdrif­t som står på agendaen. I disse dager jobbes det med å lage nye tegninger til det som skal bli Homborsund naermiljøs­enter, hvor det skal komme en helt ny Joker-butikk.

– Det jobbes med nye tegninger nå, og så skal det skrives regulering­splan. Deretter skal det vel opp i teknisk utvalg og behandles av kommunen. Vi håper at vi kan begynne byggingen neste høst, og at en flunkende ny butikk kan stå klar til sommeren 2022, avslutter Bård Lund Jonassen.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? HANDEL: Det er hektiske dager for de ansatte på butikken i Homborsund. Her er det Mats Jonassen som ekspederer Ovlla Mathias Solli Gaup. Sistnevnte kommer fra Alta, men er på besøk i besteforel­drenes sommerhus i Homborsund. Der er han hver eneste sommer.
ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD HANDEL: Det er hektiske dager for de ansatte på butikken i Homborsund. Her er det Mats Jonassen som ekspederer Ovlla Mathias Solli Gaup. Sistnevnte kommer fra Alta, men er på besøk i besteforel­drenes sommerhus i Homborsund. Der er han hver eneste sommer.
 ??  ?? FORNØYDE: Øystein Thoresen, Mari Soot Kristianse­n, Jenny Holen, Jørgen Soot, Dagny Soot og hunden Donna er veldig fornøyde med butikken i Homborsund. Her finner de det de trenger, med mer.
FORNØYDE: Øystein Thoresen, Mari Soot Kristianse­n, Jenny Holen, Jørgen Soot, Dagny Soot og hunden Donna er veldig fornøyde med butikken i Homborsund. Her finner de det de trenger, med mer.
 ??  ?? FORNØYD: Bård Lund Jonassen forteller at det har vaert en veldig god sommer for butikken.
FORNØYD: Bård Lund Jonassen forteller at det har vaert en veldig god sommer for butikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway