Grimstad Adressetidende

Etterlyser merking

Per Atle Berg savner sjømerkene som Grimstad Motorbåtfo­rening har pleid å sette ut.

- Stian Bringsverd Olsen gavikar2@gat.no

– Jeg vet at folk har gått på grunn på skjaerene som har pleid å vaere merket, forteller Per Atle Berg. Nå etterlyser han sjømerkene.

Mangler økonomisk støtte

I en årrekke har Grimstad Motorbåtfo­rening på eget initiativ har satt ut merkene i sommerseso­ngen.

– Vi har merket 12–13 skjaer på eget initiativ i mange år, men det er kostbart. Vi har ikke fått noe respons på vårt behov om økonomisk støtte til dette, forteller formann i Grimstad Motorbåtfo­rening Rolf Anton Groos.

– Vi har tidligere fått støtte ved to anledninge­r, fra Sparebanke­n Sør og fra If Skadeforsi­kring. De siste årene har vi imidlertid ikke fått noe respons på våre henvendels­er. Årsaken til vår beslutning er at utstyret vi har begynner å bli gammelt, samt at det hver sommer må byttes ut kjettinger, sjakler, dobber og skilt grunnet slitasje. Dessverre forsvinner også en del av merkene på grunn av uvaer, eller at uvedkommen­de har fjernet sjømerkene og moringene. Utgiftene innbefatte­r også transport og arbeid.

Allmenn interesse?

– Å sette de ut gjør vi på dugnad, så det vi etterlyser støtte for er de materielle utgiftene som beløper seg til i overkant av 20.000 kroner i året. Jeg skulle jo tro det var allmenn interesse for å holde på en slik ordning.

Han forteller også at motorbåtfo­reningen tidligere år har blitt kontaktet av folk som har kjørt på skjaer der sjømerkene har forsvunnet i løpet av sesongen.

– Vi har fått henvendels­er hvor folk spør om motorbåtfo­reningen er villig til å betale for skadene på båten. Og det er det klart at vi ikke har mulighet til.

Motorbåtfo­reningen har også vaert i kontakt med Kystverket.

– Da stiller de krav til at sjømerkene på oppgradere­s etter mer standardis­erte merker. Vår måte å gjøre det på har jo vaet en lokal variant, og det har fungert fint, men vi har heller ikke hatt råd til å oppgradere til standarden­e til Kystverket.

 ?? FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN ?? Midt i Hansensund/fantesund har det pleid å ligge et merke.
FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN Midt i Hansensund/fantesund har det pleid å ligge et merke.
 ?? FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN ?? SAVNER SJØMERKER: Per Atle Berg savner sjømerkene som Grimstad Motorbåtfo­rening har pleid å sette ut.
FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN SAVNER SJØMERKER: Per Atle Berg savner sjømerkene som Grimstad Motorbåtfo­rening har pleid å sette ut.
 ?? ARKIVFOTO ?? TIDLIGERE: Her ser vi et av merkene som Grimstad motorbåtfo­rening tidligere har satt ut. Bildet er fra Kalven, ved utløpet til Groosefjor­den. Formann i Grimstad Motorbåtfo­rening, Rolf Anton Groos, har med seg Emma Elisabeth Vennesland fra If Skadeforsi­kring, på dette arkivbilde­t.
ARKIVFOTO TIDLIGERE: Her ser vi et av merkene som Grimstad motorbåtfo­rening tidligere har satt ut. Bildet er fra Kalven, ved utløpet til Groosefjor­den. Formann i Grimstad Motorbåtfo­rening, Rolf Anton Groos, har med seg Emma Elisabeth Vennesland fra If Skadeforsi­kring, på dette arkivbilde­t.
 ?? FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN ?? SKJAER I SJØEN: Denne grunnen i Hansensund/fantesund er velkjent for mange. Andre skjaer er mindre kjente, og grunnstøtn­inger skal ha forekommet.
FOTO: STIAN BRINGSVERD OLSEN SKJAER I SJØEN: Denne grunnen i Hansensund/fantesund er velkjent for mange. Andre skjaer er mindre kjente, og grunnstøtn­inger skal ha forekommet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway