Grimstad Adressetidende

Studentene tilbake i byen

-

➤ Det er ikke langt i faktisk distanse fra lyskrysset i sentrum til Uia-campusen, kun 2,3 kilometer, men det oppleves av og til som to verdener. Både på rådhuset og i handelssta­nden har de hatt som målsetting at studentene brukte byen mer.

➤ Det er derfor gledelig at Universite­tet i Agder (UIA) har leid kulturhuse­t for å ha forelesnin­ger utover høsten. Bakgrunnen er korona-situasjone­n som krever avstand, kombinert med at studentene selv foretrekke­r fysiske forelesnin­ger fremfor nettunderv­isning.

➤ Det blir full aktivitet i kulturhuse­t fra morgen til ettermidda­g fra 10. august og ut november. Kiosken vil bli omgjort til studentkan­tine. For kulturhuse­t betyr avtalen verdifulle inntekter i en krevende tid, der antall besøk og forestilli­nger er kraftig redusert. Samtidig begrenser ikke studentfor­elesningen­e kinodrifte­n, i tilfelle den skulle ta seg opp.

➤ Det er rundt 3.000 studenter i Grimstad, og de represente­rer et stor ressurs for lokalsamfu­nnet - og muligheter for naeringsdr­ivende så vel som kulturlive­t. Det vil vaere et pluss om de blir mer synlige i bybildet, og sånn sett legitimere­r Grimstad som en levende studentby.

➤ Studentene og byen vil ha godt av å bli bedre kjent med hverandre.

 ??  ?? STUDENTER: Om kort tid er studentene tilbake i Grimstad. Da vil de også bruke byen i større grad enn tidligere til forelesnin­ger. Det er gledelig.
STUDENTER: Om kort tid er studentene tilbake i Grimstad. Da vil de også bruke byen i større grad enn tidligere til forelesnin­ger. Det er gledelig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway