Grimstad Adressetidende

Åpner nytt spisested

I september i fjor åpnet Hytta Pizzeria dørene i Juskestred­et. Nå utvider de arealet på spisestede­t sitt, samtidig som de byr på flere retter og mer godt i glasset.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Her skal folk få wow-faktoren når de kommer inn. Jeg gleder meg stort til vi kan åpne dørene til våre utvidede lokaler, stråler Ahmed Yousif Kaiat.

Han er eier av spisestede­t Hytta Pizzeria, som man finner rett ved siden av Fru Juske og Husflidstu­a sentralt i Grimstad sentrum. Der har de holdt til i ett års tid, og nå utvider de altså lokalet sitt. For få uker siden kastet spisestede­t Sushi 153 inn håndkleet, og nå har Hytta overtatt lokalene.

– Vi skrev under på papirene 7. juli, og nå jobber vi på spreng for å få lokalene klare til åpning. Planen er å åpne 10. august, forteller Kaiat.

Alkoholser­vering

En av årsakene til at de nå ønsker å utvide restaurant­en sin, er fordi de ønsker å få på plass alkoholser­vering.

– Vi opplever stadig at folk spør etter alkohol her. Det er mange som ønsker å kunne ta seg en øl til maten. Det kan vi nå snart tilby kundene våre, og det gleder vi oss over. I tillegg er det mange, saerlig damer, som ikke ønsker å spise mat på et gatekjøkke­n-lignende sted, de ønsker å sitte i et mer restaurant­miljø, og det vil de kunne gjøre nå fremover. Vi skal ha mange spisebord inne i de nye lokalene, og foran det ene vinduet som har utsikt nedover hele Storgata vil vi lage en skikkelig koseplass, sier han, og forteller at det også blir nytt kjøkken og nytt toalett.

I arbeidet med utvidelsen av spisestede­t har Ahmed Yousif Kaiat fått hjelp av interiørde­signeren Julie Alise Grunnøy, som kommer fra Grimstad. Hun har hjulpet han med å finne løsninger, farger og interiør som kan passe, selv om man skjønner fort når man prater med Kaiat at han også selv har klare tanker om hvordan han ønsker å ha det.

– Det skal bli et rustikt sted. Vi skal ha mange gamle ting her som er kjøpt på garasjesal­g og lignende steder. Det kommer til å bli veldig hyggelig her, stråler han.

Mer enn bare hovedrette­r

Spisestede­t tilbyr i dag pizza, pasta, kebab og burgere. Med utvidelsen vil de også kunne tilby kundene andre retter.

– Vi kommer til å ha en del småretter, og forretter her også. Det blir en del salater, som caesarsala­t, det blir nachos, butterfly scampi med mer. Ellers vil vi beholde de hovedrette­ne som vi har i dag.

Ahmed Yousif Kaiat har også fått lov til å stelle i stand en liten uteserveri­ng utenfor lokalene, og han håper at Juskestred­et i tiden fremover skal oppleves som mer helhetlig og hyggelig.

– Vi skal blant annet få samme markiser som de har på Fru Juske her. Jeg og Tommy Hushovd, som eier både Fru Juske og Smaue, har godt samarbeid. Vi har klare tanker om hvordan vi vil ha det her i Juskestred­et fremover, og jeg er veldig takknemlig for samarbeide­t med han, sier Kaiat.

Takknemlig­e

Hytta Pizzeria har holdt på i snart ett år, og det har vaert en bra tid. Da korona-tiden startet var de spente på hvordan ting ville gå, men da startet de med gratis hjemkjørin­g av mat. Det ble raskt en suksess.

– I koronatide­n startet vi med gratis hjemkjørin­g av mat, og det økte take away-salget vårt med 70 prosent. Selv om korona-situasjone­n ikke er som den var i mars, så kommer vi til å fortsette med det, og vi kjører helt til Homborsund eller Bjorbekk. Vi kjører til steder innenfor en 15 minutters kjøretid, sier Ahmed Yousif Kaiat.

Også på selve spisestede­t sitt utvikler de seg stadig, og sommeren har saerlig vaert god.

– Vi har hatt rekordtall hele sommeren, og i juli satte vi rekord i alle ukene. Vi har tredoblet salget fra en vanlig måned, og det er veldig moro. Jeg undervurde­rte nok de norske turistene på forhånd, for jeg tenkte at de spanderer ikke penger, de spiser bare pølser, men det stemmer jo ikke, ler han.

– Vi er kjempetakk­nemlige over alle i Grimstad som besøker oss, og også takknemlig­e overfor turistene som har vaert innom her i sommer, sier han.

Nå ser han og gjengen hans fram til å åpne dørene til et langt større spisested for faste og nye kunder. Planen er altså å åpne dørene 10. august.

 ?? BEGGE FOTO: ANNA TORP KVASJORD ?? GLEDER SEG: Ahmed Yousif Kaiat gleder seg veldig til å utvikle Hytta Pizzeria videre. Om få uker vil de åpne dørene til langt større lokaler enn det de har i dag.
BEGGE FOTO: ANNA TORP KVASJORD GLEDER SEG: Ahmed Yousif Kaiat gleder seg veldig til å utvikle Hytta Pizzeria videre. Om få uker vil de åpne dørene til langt større lokaler enn det de har i dag.
 ??  ?? SPENTE: Denne gjengen utvider lokalene sine om få uker. F.v. Victor Turculet, Catalin Hartup, Ahmed Yousif Kaiat, og Iulius Oleniuc.
SPENTE: Denne gjengen utvider lokalene sine om få uker. F.v. Victor Turculet, Catalin Hartup, Ahmed Yousif Kaiat, og Iulius Oleniuc.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway