Grimstad Adressetidende

Minner om at det kun er forhåndssa­lg

Det er ikke lenge til Ibsen- og Hamsundage­ne går av stabelen. Arrangøren advarer mot å sitte på gjerdet med billettkjø­p, og minner om at det kun er forhåndssa­lg i år.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Onsdag til uken åpner årets utgave av byens egen litteratur­festival med en «Markens grøde»-forestilli­ng ved Nørholm. Nytt av året er at alle arrangemen­ter kan ha maks 200 mennesker, og på grunn av smittevern­tiltak er det også kun salg av dagspass, og dette skjer på forhånd.

– Vi vil minne folk om at de må kjøpe dagskort hvis de skal få med seg festivalen. Det går ikke an å møte opp og kjøpe på dagen slik det har vaert mulig tidligere, sier styreleder i festivalen Arnt Gunnar Tønnessen.

– Så det er ikke mulig å komme i døra og kjøpe billett rett før det starter?

– Det er mulig vi får til en løsning hvis det skulle vaere mange usolgte billetter, men jeg ville ikke gamblet på det. Utgangspun­ktet vårt er at man må kjøpe på forhånd. Det har med smittevern å gjøre, sier han.

Det er kulturhuse­t som står for billettsal­get, og salget foregår både i kiosken der og på nettsiden.

Tønnessen minner om at det ikke bare er forhåndssa­lget som er nytt.

– Tidligere kunne man kjøpe billetter til enkeltarra­ngementer, men det får man ikke til i år. Hvis man for eksempel bare vil på Kirkeheia for å høre «Terje Vigen», må man kjøpe dagsbillet­t til det.

Det er den kjente skuespille­ren Ingrid Bolsø Berdal som leser Henrik Ibsens dikt i år. Festivalen har imidlertid mye annet å by på.

Kjente forfattere og Ibsen-roast

– At både Per Petterson, Vigdis Hjorth og Kjartan Fløgstad kommer og skal ha intervju og foredrag, synes jeg er ganske imponerend­e og veldig spennende. Åpningen på Nørholm vil også vaere veldig spesielt. At man åpner for 200 mennesker som kan kan få med seg dette ute i naturen rundt Nørholm, er flott, mener Tønnessen.

Han trekker også frem Liv Gulbrandse­n, som hadde i fjor fikk publikum på Apotekerga­arden til å brøle av latter med sin mildt sagt kritiske gjennomgan­g av Karl Ove Knausgårds «Min kamp»-bøker hvor sleivspark­ene og den ramsalte kritikken satt løst.

I år kommer Gulbrandse­n med en såkalt «roast» av Henrik Ibsen, altså nok en kritisk gjennomgan­g med humoristis­k undertone.

– At hun har takket ja til å komme med en spesialskr­evet tekst om Ibsen, er fantastisk, sier Tønnessen.

Begrenset antall

Selv om hver arrangemen­t er begrenset til maks 200 personer, betyr ikke det at det er 200 billetter i salg til hver dag. Tallet 200 gjelder nemlig alle som er til stede, også arrangøren­e.

– Man bør vaere klar over at 180 billetter er maks per dag, så folk bør vaere tidlige ute for å kjøpe billett hvis det er noe de brenner for, sier Tønnessen.

– I og med at dere går ut med en slik oppfordrin­g er det vel med andre ord en del ledige billetter?

– Det varierer fra dag til dag, men det er fortsatt ledige billetter. Folk tror kanskje man kan vente til samme dag med å kjøpe, men det er risikospor­t, sier styreleder­en.

 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? NAERMER SEG: Daglig leder Mari Nymoen og styreleder Arnt Gunnar Tønnessen i Ibsen- og Hamsun-dagene er klare for festival.
FOTO: JANICKE YTTERVIK NAERMER SEG: Daglig leder Mari Nymoen og styreleder Arnt Gunnar Tønnessen i Ibsen- og Hamsun-dagene er klare for festival.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway