Grimstad Adressetidende

Mysteriet med gummibåten­e og flåten er løst

Onsdag skrev Adressa en sak om en flåte med en godstol, fem gummibåter og en enhjørning som lå og fløt i Rore. Flere har hatt mistanke om at det er deres flyteutsty­r, nå er rette eiere funnet.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

En av dem som trodde at hun visste hvem eieren av båtene var, var Anette Mortensen.

– Min søster Hanne Johansen savna noen slike gummibåter som hadde reist fra Nidelva i Froland og nedover. Det ble litt vittig det her da vi så den saken i Adressa, og vi lurte på om de kunne vaere hennes. Vi stusset litt over at de kunne ha reist så langt, og fant ut at det ikke var dem. Nå er nemlig hennes båter funnet, de ble funnet i god behold rett ved wakeboard-banen på Løddesøl, sier hun.

Fant kun bassenget

En annen som har lett etter diverse flyteutsty­r er Ole Christian Krosshøl, og han vet at de som lå og fløt i Rore er vennenehan­ssine.

– Jeg hadde et arrangemen­t nylig med en del venner av meg, der vi hadde en båt som dro disse flyteeleme­ntene med seg, litt slik som det blir gjort på disse gummibåt-festivalen­e som er rundt omkring. Vi startet oppe ved Kroken, og de ble dratt etter en båt nedover i elva der, og rett før man kommer ut til selve Rore, så la vi inn til land for å vaere der. Da sjåføren av båten skulle dra hjemover, knyttet han båtene fra uten å tenke på at det hang løst, og så forsvant de før vi klarte å få tak i de. Så ble det mørkt, og umulig å se hvor de forsvant, sier Krosshøl.

Meldingene tikket inn

Han forteller at det i tillegg til de fem gummibåten­e, den ene enhjørning­en og flåten med godstolen på, også hang et basseng på. Da de lette etter flyteutsty­ret dagen etter var det kun bassenget de fant.

– Jeg fikk sikkert 20 meldinger med link til Adressas sider da dere skrev om at disse flytetinge­ne lå og fløt i Rore. Når jeg leste saken skjønte jeg hvorfor vi ikke hadde klart å finne dem, for vi var rundt hele Rore-vannet, men ikke innom mellom øya og jernbaneli­nja der jeg har forstått at de ligger. Nå vet jeg at de er der, og så fort jeg får sjansen på fredag så skal jeg få hentet dem. Det er jo kjedelig når de forsvinner, og det ser jo ikke så fint ut når de ligger og flyter slik, sier Krosshøl, som lover at han og vennene skal passe bedre på sakene sine neste gang de er ute på tur.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? MERKELIG SYN: Da Svein Stien gikk seg en tur på jernbaneli­nja i morgentime­ne onsdag, fikk han se noe rart ute på Rore. Nå er eierne av flåten, gummibåten­e og enhjørning­en funnet.
FOTO: PRIVAT MERKELIG SYN: Da Svein Stien gikk seg en tur på jernbaneli­nja i morgentime­ne onsdag, fikk han se noe rart ute på Rore. Nå er eierne av flåten, gummibåten­e og enhjørning­en funnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway