Grimstad Adressetidende

Fikk Champions League-vibber på Levermyr

Etter årevis med diskusjone­r og mye fram og tilbake, kunne Jerv endelig glede seg over å spille i flomlyset på Levermyr fredag kveld. – Det var spesielt, sier Espen Knudsen, som har vaert i Jerv siden desember 2011.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det var helt fantastisk. Man ser disse flomlys-kampene på TV, så jeg fikk litt Champions Leaguevibb­er her i dag. Det var spesielt, og noe alle har gledet seg skikkelig til. Spesielt gøy var det jo at det var TV-kamp mot et av de store lagene i Norge, så dette var moro, stråler han.

Ett par timer før kampstarte­n fredag kveld klokken halv ni, kunne banemester Tor-Willy Kylland trykke på knappen og tenne lysene på Levermyr, slik at TV-folkene kunne stille inn kameraene sine riktig og gjøre alt klart.

– En nokså enkel jobb å skru på lyset, virket gjorde det også, smiler Kylland når Adressa treffer han.

– Skulle hatt straffe

Jerv fikk en tung start på sin første flomlyskam­p mot et av Norges mest meriterte lag. Mye rot i forsvaret til Jerv ødela i første omgang, og det så mørkt ut da Lillestrøm scoret både en og to ganger tidlig i kampen.

Men Jerv har vist tidligere i år at de kan snu kampene sine, og da «Pibe» fikk muligheten etter 22 minutter kom redusering­en. Spissen kom opp én mot én mot Lillestrøm-keeperen og trillet inn redusering­en for Jerv. Han var kjapp til å ta med seg ballen mot midtstreke­n igjen midt i feiringen med lagkamerat­ene, for her skulle det kjempes om flere mål og poeng.

Jerv klarte ikke å score mer i første omgang, men en peptalk fra Arne Sandstø i pausen gjorde underverke­r, og Jerv spilte en svaert god første halvdel av andreomgan­g.

Espen Knudsen ruvet høyest i feltet på en corner etter 54 minutter, og stanget inn 2–2.

Jerv hadde flere sjanser til å sikre seg tre poeng utover i omgangen, det samme hadde Lillestrøm, men kampen endte til slutt 2–2.

– At vi spiller uavgjort mot Lillestrøm er et bra resultat, uavgjort 2–2 er et resultat vi kan vaere bekjent av. Samtidig er det muligheter her til å sikre seieren, blant annet skulle vi hatt straffe på slutten der, sier Arne Sandstø.

– Er du skuffet, eller hvordan er følelsen etter kampen?

– Vi er litt frustrerte og forbanna når vi ikke får den straffen, da kunne vi gått opp til 3–2 rett før slutt. Vi er skuffet over at vi ikke fikk den, men også lettet over at de ikke satte den siste sjansen de fikk rett før slutt, sier han. – Ingen luksusspil­lere her Espen Knudsen var Jervspille­ren som havnet mest i søkelyset på tampen av kampen mot Lillestrøm. Først scoret han utlignings­målet, og så ble han naermest slått ned av Lillestrøm­keeperen etter å ha ruvet høyest inne i feltet.

– Det var nok kanskje straffe ja, men vi hadde nok ikke fortjent å vunnet 3–2. Jeg syns 2–2 var et greit resultat i denne kampen, sier Knudsen.

Han syns Jerv i år fremstår som et lag som vil veldig mye, og det har gitt resultater for laget som nå ligger på en sjetteplas­s på tabellen.

– Det her var nok en kamp med mye mål, og jeg tror det var gøy for publikum å vaere her, selv om vi nok en gang lå under på hjemmebane. Det viser hvilken moral som er i denne gruppa i år, at vi nok en gang kommer tilbake. Vi løper og kjemper for hverandre, og mister ikke troen. Jeg tror det har en sammenheng med hvordan vi har trent i år. Vi har jobba steinhardt i korona-tiden og er veldig godt trent. Så all aere til spillerne, men også til trenerne. De har laget veldig gode kampplaner i samtlige kamper i år, der vi ser hvordan motstander­en kommer, og hvordan vi skal spille. Vi har klokke-tro på kampplanen­e våre, og da klarer vi å komme tilbake gang på gang, selv om vi slipper inn tullete mål i starten av kampene, sier han.

– Det ser ut som dere vil mye mer i år, kan du beskrive litt hva som har skjedd?

– Jeg tror det handler om at vi har et utrolig godt samhold her, og det er mange lokale spillere her som virkelig har lyst til å få til noe. Det er ingen luksusspil­lere her som bare er her i vente på å hoppe videre, vi er alle her i Jerv for å få til noe sammen. Jeg tror det kan bli en veldig morsom høst, sier Espen Knudsen.

Mandag kveld spilte Jerv ny kamp borte mot Stjørdals Blink, men Adressa hadde gått i trykken før den kampen var ferdigspil­t. Neste hjemmekamp for Jerv er førstkomme­nde mandag, da kommer Kongsvinge­r på besøk.

 ??  ??
 ?? FOTO: JON SOLVE STRAND ?? FØRSTE FLOMLYSKAM­P: Slik så det ut på Levermyr på tampen av kampen mellom Jerv og Lillestrøm.
FOTO: JON SOLVE STRAND FØRSTE FLOMLYSKAM­P: Slik så det ut på Levermyr på tampen av kampen mellom Jerv og Lillestrøm.
 ??  ?? STRAFFE: Jerv burde trolig hatt straffe i denne situasjone­n. Først var Espen Knudsen først på ballen og headet ballen mot mål, på vei ned igjen fra lufta ble han slått i leppa av Lillestrøm-keeperen som helt bommet på ballen.
STRAFFE: Jerv burde trolig hatt straffe i denne situasjone­n. Først var Espen Knudsen først på ballen og headet ballen mot mål, på vei ned igjen fra lufta ble han slått i leppa av Lillestrøm-keeperen som helt bommet på ballen.
 ??  ?? TENTE LYSET: Banemester Tor-Willy Kylland fikk aeren av å tenne lyset i tidenes første Flomlys-kamp på Levermyr.
TENTE LYSET: Banemester Tor-Willy Kylland fikk aeren av å tenne lyset i tidenes første Flomlys-kamp på Levermyr.
 ??  ?? PÅ PLASS: Svaberget marsjerte inn på Levermyr med fargebluss og sang.
PÅ PLASS: Svaberget marsjerte inn på Levermyr med fargebluss og sang.
 ?? ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD ??
ALLE FOTO: ANNA TORP KVASJORD
 ??  ??
 ??  ?? TERMOS: Diego Campos (t..v) har vaert en av Jervs beste spillere i år, men måtte stå over på grunn av for mange gule kort. Han hadde med seg termos på kamp. Her prater han med Daniel Arrocha (skadet) og Pibe.
TERMOS: Diego Campos (t..v) har vaert en av Jervs beste spillere i år, men måtte stå over på grunn av for mange gule kort. Han hadde med seg termos på kamp. Her prater han med Daniel Arrocha (skadet) og Pibe.
 ??  ?? NAERME SEIER: Pibe hadde muligheten til å sikre seieren i flomlyset på Levermyr rett før slutt, men ballen gikk over. Tidenes første Flomlyskam­p på Levermyr endte 2-2.
NAERME SEIER: Pibe hadde muligheten til å sikre seieren i flomlyset på Levermyr rett før slutt, men ballen gikk over. Tidenes første Flomlyskam­p på Levermyr endte 2-2.
 ??  ?? VILJE: Det er mye vilje i Jerv-laget i år. - Vi er alle i Jerv for å få til noe, sier Espen Knudsen. På bildet ser vi f.v. John Olav Norheim, Thomas Zernichow og Iman Mafi.
VILJE: Det er mye vilje i Jerv-laget i år. - Vi er alle i Jerv for å få til noe, sier Espen Knudsen. På bildet ser vi f.v. John Olav Norheim, Thomas Zernichow og Iman Mafi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway