Grimstad Adressetidende

Overrasket seg selv med seier

Oskar Myrestøl Johansson slutter aldri å imponere. Han var usikker på om han skulle delta i helgens norgescup etter å ha vaert syk i lengre tid. Han valgte å delta, og det resulterte i norgescups­eier, en 3. plass og en 5. plass.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Jeg kjørte nok litt over evne på fredagen, jeg trodde jeg trengte noen løp for å kjøre meg i form. Men det har fungert over all forventnin­g, det har vaert veldig moro. stråler Oskar Myrestøl Johansson.

På fredagens fellesstar­t var Grimstad-syklisten bare ett hundredel fra å vinne, men han måtte ta til takke med 3. plassen. På lørdagens tempo endte han på 5. plass, mens han var i en egen klasse på søndagens fellesstar­t.

Rant ifra de andre

Grimstad-syklisten klinket søndag til med seieren, og han var hele 28 sekunder foran neste mann på resultatli­sta.

– Utrolig gøy. Det er gøy å vinne på den måten, sier Myrestøl Johansson.

Men det startet ikke så bra, og han klarte ikke å vaere med i det første bruddet som gikk.

– Det kom av gårde et nokså stort brudd, og de fikk en god luke til å begynne med. Jeg og sammenlagt­lederen i Norgescupe­n bestemte oss for å støte for å komme oss opp til dem, siden ingen av oss har noe saerlig lag å støtte oss på. De fleste i hovedfelte­t hadde ryttere der fremme, så vi var helt nødt til å gjøre jobben selv, og det klarte vi, forteller han.

Videre sier han at det var mye aktiv kjøring og mye støting i feltet på ti mann, men det var i et lett mellompart­i at han og en rytter fra Gauldal kom seg fri.

– Vi bare rant ifra de andre, egentlig når man minst ventet at det skulle skje. Vi regnet ikke med å få noen luke, og kjørte bare med medium kraft, men så ble det en stor luke da det var rundt fire mil igjen. Vi hadde opp mot ett minutt på dem på det meste, men da de kanskje var 15 sekunder ifra oss igjen, bestemte jeg meg for å angripe. Da var det halvannen mil igjen. Det holdt, stråler Myrestøl Johansson.

Lettet

Han er litt overrasket over at det gikk så bra i helgen, med tanke på at han har vaert syk i lengre tid.

– Det er rart hvordan kroppen fungerer og respondere­r. Jeg slet nylig med masse magetrøbbe­l, og det er noe som vanligvis sitter i lenge. Samtidig så har jo da det muskulaere fått hvilt seg, så når man da kommer tilbake har man jo et lite overskudd på den måten. Resultaten­e i helgen ble over all forventnin­g, men sånn formmessig så føler jeg selv at jeg har et stykke igjen til toppformen, sier han.

Løpene i helgen har gitt Oskar gode svar på at jobben han har gjort i vinter har vaert bra. Han er lettet.

– Det er både godt og gøy å se at man er der man ønsker å vaere når man nå er skikkelig i gang med sesongen, sier syklisten som har et håp om å blant annet få sykle VM i år.

Oskar Myrestøl Johansson skryter for øvrig av sin klubbkompi­s Anders Rustekaas Fevang, som saerlig på fredagen gjorde en solid innsats for Oskar, da han sørget for å holde feltet samlet.

På søndagens fellesstar­t endte Rustekaas Fevang på en 48. plass, cirka fem minutter bak Myrestøl Johansson.

Norgescup-løpene i helgen gikk av stabelen i Trøndelag.

 ??  ??
 ?? FOTO: GRIMSTAD SYKLEKLUBB ?? Oskar Myrestøl Johansson klinket til med seier på søndagens fellesstar­t i norgescupe­n.
FOTO: GRIMSTAD SYKLEKLUBB Oskar Myrestøl Johansson klinket til med seier på søndagens fellesstar­t i norgescupe­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway