Grimstad Adressetidende

Travel sommer for Jan og taxibåten

Jan Arild Vassbotn fryktet en tung sesong for taxibåten da koronakris­en traff, men så kom sommeren hvor alle skulle på ferie i eget land.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Jan Arild Vassbotn mistet bestilling­er for 30.000 kroner da korona-krisen inntraff. Men i sommer har telefonen ringt uavbrutt, og taxibåten har kjørt i ett sett.

Pensjonist­en startet opp Grimstad taxibåt i fjor, og hadde lagt planer for sommeren 2020 med forhåndsbe­stilte turer fra utenlandsk­e turister. Så ble det bom stopp da koronapand­emien sørget for å legge alle ferieplane­r på is.

– Jeg mistet veldig mange turer fra utlendinge­r. Jeg hadde turer for cirka 20-30.000 som var forhåndsbe­stilt. Men så kom sommeren og det eksplodert­e. Det har vaert så mye at jeg kunne hatt en ekstra sjåfør og en ekstra båt. Det har vaert et eventyr, forteller Vassbotn om bord i taxibåten ved Terje Vigen-brygga.

Han kan se tilbake på en juli måned hvor dagene i ordreboka har vaert fylt opp med mange ulike oppdrag, og det har vaert korte og lange turer.

– Det har vaert mye trøkk fra Lillesand og den kanten, og fra hyttene og campingpla­ssene. Jeg flyter på gode tilbakemel­dinger, bokstaveli­g talt, sier han og smiler.

På kjendisjak­t med Se & hør

I tillegg til sightseein­gturer og rene transporto­ppdrag har han også hatt mer uvanlige bestilling­er. Blant de mer spesielle oppdragene nevner han kjendisjak­t med en Se & hør-fotograf i Blindleia, og en gjeng tilreisend­e turister som skulle ha norgesferi­e på Valøyene.

– Det var fire godt voksne karer som ringte og ville at jeg skulle ordne alt for dem. Så dro jeg på Europris og handlet inn telt, bord, stoler og utstyr, og kjørte dem ut dit om morgenen. Så var det å hente dem igjen på kvelden. De hadde med seg mat ut dit og hadde hatt det helt fantastisk.

Ser på flere muligheter

Det har i det hele tatt vaert en svaert trivelig sommer for Vassbotn, som nå ser på muligheter for å utvide sesongen og virksomhet­en med sin Buster Super Magnum. Han har blant annet planer om tilrettela­gte turer for sjøørretfi­skere på sensommer og høst, og han kan tenke seg å få til et opplegg med praktisk båtførerop­plaering.

Men først venter flere taxioppdra­g i skjaergård­en. Like etter at Adressas utsendte har avsluttet intevjuet og forlatt båten, kommer nye kunder til og vil ha seg en tur. Vassbotn er ikke vond å be. Han utstyrer alle med flytevest, kaster loss og legger fra kai med et stort smil.

 ??  ??
 ?? BEGGE FOTO: MARTIN HAUGEN ?? Like etter intervjuet fikk Vassbotn noen kunder med taxibåten. Her vinker de på vei ut fra brygga.
BEGGE FOTO: MARTIN HAUGEN Like etter intervjuet fikk Vassbotn noen kunder med taxibåten. Her vinker de på vei ut fra brygga.
 ??  ?? EVENTYR: Jan Arild Vassbotn beskriver sommeren med Grimstad taxibåt som et eventyr. Telefonen har ringt uavbrutt den siste tiden.
EVENTYR: Jan Arild Vassbotn beskriver sommeren med Grimstad taxibåt som et eventyr. Telefonen har ringt uavbrutt den siste tiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway