Grimstad Adressetidende

Friske innspill

-

➤ Tilreisend­e har fylt

opp gjestehavn­a og deler av Østerbukt med svaere båter i sommer. En del av dem rundt 70 fot. De ligger tett på byen, langs og rundt Dampskipsb­rygga. For en turistby som trenger en god sommer for å komme seg gjennom vinteren, skal vi vaere glad for at byen er attraktiv. Også for dem med ekstra store båter.

➤ Dag Wirak tenker

utenfor boksen når han like godt foreslår å flytte hele gjestehavn­a fra Dampskipsb­rygga og til Torskeholm­en. Han begrunner det godt og har et helhetlig forslag. Han ønsker seg en restaureri­ng av den gamle trepiren, en av de ytterst få igjen langs kysten. Og han vil at vannspeile­t foran Biodden og Smith-Petersens brygge skal få blinke i fred. Ute på Torskeholm­en vil gjestehavn­a ha store muligheter for utvidelse.

➤ Gjestehavn­sjef Jens Otto

Dolva ønsker seg nemlig større kapasitet. Men han tror ikke det er realistisk å flytte den og bygge nye fasilitete­r på Torskeholm­en. Det må i så fall kommunen, som eier gjestehavn­a, sørge for.

➤ Ordfører Beate Skretting

påpeker overfor Adressa på nett (gat.no) at de må se på muligheten for å økekapasit­eten for campinggje­ster og båtturiste­r, og tror neste års sommer vil ligne årets. Koronaviru­set vil gi et ekstra trøkk på innenlands­k turisme også i 2021.

➤ Da må Grimstad

vaere enda bedre forberedt. For sommeren i år har gjort at mange turister har fått øynene opp for kvaliteten­e til destinasjo­n Grimstad. Turistene kommer tilbake. Da må det vaere plass til dem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway