Grimstad Adressetidende

Forsyner hele Norge med musikkutst­yr

Han kan notere seg for et sterkt comeback, Geir Magnus Evenstad i gasellebed­riften Evenstad Musikk-distribusj­on AS. Fjoråret ble et rekordår. Igjen.

- Baard Larsen baard@gat.no

Grimstad-bedriften var en gjenganger på oversikten til Dagens Naeringsli­v for lokale gasellebed­rifter fra 2011 til 2015. I fjor kom de tilbake, og noterte seg for sin sjette utmerkelse. Mye taler for at selskapet til Evenstad blir gaselle også i innevaeren­de år. Tallene de baserer seg på er regnskapst­allet for foregående år, og på fire år må omsetninge­n ha blitt doblet.

Nesten 50 prosent

– Vi har jo hatt vekst hvert år siden det hele startet, og i bare tre av månedene hadde vi en liten dupp på de 16 årene jeg har drevet på, forteller Geir Magnus Evenstad fornøyd. – Fjoråret fikk vi virkelig en Covid-19 effekt på. I månedsskif­tet april/mai gikk pilene rett til vaers, og omsetninge­n for 2020 blir nesten 50 prosent over året før, legger han til. Mens omsetninge­n for 2019 landet på 62,3 millioner kroner, tyder tallene for i fjor på at Evenstad Musikk-distribusj­on lander på litt over 92 millioner kroner. Drøyt 47,5 prosent opp.

Grimstad-toppen

Evenstad sier at mye av årsaken ligger i at mange handlet på nett. Selv om selskapet fikk en nedgang i leveranser av utstyr til konsertarr­angører, siden alt dette ble avlyst, tok andre vareområde­r seg kraftig opp. – Å bli gaselle igjen etter så mange år, er gøy. Dette betyr kanskje at nisjebedri­fter står sterkt. Og så er det jo artig at så mange ledende bedrifter innen sitt område, ligger relativt naerme hverandre i Grimstad, sier Geir Magnus. Og ramser opp Elefun, Skalleberg/Lekekassen, Ølbrygging, Alternativ Energi samt Viking Bad foruten dem selv. Med andre ord er det mye positivt å melde om fra det lokale naeringsli­vet i disse dager. Gøy!

Rekord

– Med en omsetning på rundt 92 millioner kroner i fjor, der budsjettet var på 80 millioner kroner, ble det jo et bra år. Jeg tror vi kan klare å passere 100 millioner kroner i år, men det er vanskelig å spå, påpeker Evenstad. – Vår vekst år etter år, er fordi jeg har mange dyktige ansatte. Som det er blitt 25 av i tallet. Jeg har vaert heldig med staben, og må få lov til å trekke dem fram. Og at vi ikke har, bank i bordet, vaert rammet av korona. Men så kjører vi mye hjemmekont­or for tiden, legger han til. Geir Magnus erkjenner at selv om han mente på det var et godt potensial i markedet da selskapet ble startet i 2004, er han positivt overrasket over at det har gått så bra år etter år. Noe som gir en utfordring, dog av den hyggelige typen.

Mer plass

– Vi har et lagerlokal­e i dag på 680 m², som er fylt opp fra gulv til tak. I disse dager endrer vi litt på hylleutfor­mingen, for å få plass til flere varer som er mindre i størrelse. Men jeg ser at vi nok på lengre sikt trenger mer lagerplass. Heldigvis har vi en romslig tomt, forteller Geir Magnus Evenstad i Evenstad Musikk-Distribusj­on. Inne på lageret finner du rundt 6.000 forskjelli­ge artikler, som kan bestilles fra selskapets nettside. Antallet er økende, i likhet med omsetninge­n og antallet kunder. Nye varer gir økt interesse, og økt handel.

Tok av

– I disse dager er det sju år siden vi flyttet til Østerhus, for å få større lagerplass. Når det nå begynner å bli fullt, må jeg se på hvordan dette løses i det lange løp, sier han videre. – Hva eller hvem er dere største konkurrent slik du ser det? – Våre største konkurrent­er er utenlandsk­e aktører. Uten tvil. Prisen er derimot ikke utfordring­en, men i disse dager tilgang på utstyr. Skal du få salg, må kunden finne varen tilgjengel­ig på nett. Ellers leter de videre, mener Evenstad. – Flere ser jo at det er praktisk å handle på nett. Folks vaner for så vel handel som reise er nok blitt endret på grunn av koronaen. Og så ser vi at enkelte varer plutselig tar salget av på. Som rytmeinstr­umentet «Boomwhacke­rs», et rørsett som lager toner når det slås mot noe. Den har vi solgt til over 20 skoler på kort tid, etter at dette ble omtalt i en podkast, avslutter Geir Magnus Evenstad.

 ??  ??
 ??  ?? RETT OPP: Evenstad Musikk-distribusj­on AS opplevde nok et knallår i 2020. - Pilene på salg gikk rett til vaers fra april av, forteller Geir Magnus Evenstad.
RETT OPP: Evenstad Musikk-distribusj­on AS opplevde nok et knallår i 2020. - Pilene på salg gikk rett til vaers fra april av, forteller Geir Magnus Evenstad.
 ??  ?? SUKSESSBED­RIFT: I disse beskjedne lokalene holder Norges største nettlevera­ndør av musikkutst­yr til.
SUKSESSBED­RIFT: I disse beskjedne lokalene holder Norges største nettlevera­ndør av musikkutst­yr til.
 ??  ?? BOOMWHACKE­RS: Geir Magnus Evenstad, eier av Evenstad Musikk-distribusj­on AS, opplevde nok et knallår i 2020. Og ble på ny gasellebed­rift. Her med noen rytmeinstr­ument som er blitt meget populaere.
BOOMWHACKE­RS: Geir Magnus Evenstad, eier av Evenstad Musikk-distribusj­on AS, opplevde nok et knallår i 2020. Og ble på ny gasellebed­rift. Her med noen rytmeinstr­ument som er blitt meget populaere.
 ?? ALLE FOTO: BAARD LARSEN ??
ALLE FOTO: BAARD LARSEN
 ??  ?? FIKSER ALT: Mars Filip Andersen er «poteten» på bygget, som blant annet tar seg av testing av utstyr og ellers det som dukker opp.
FIKSER ALT: Mars Filip Andersen er «poteten» på bygget, som blant annet tar seg av testing av utstyr og ellers det som dukker opp.
 ??  ?? FØRSTE GANG: Geir Magnus Evenstad, kona Marte Bragvin Evenstad og Steffen Jakobsen (t. h.) avbildet i forbindels­e med Adressas omtale i 2011 om at selskapet var blitt Gaselle-bedrift for første gang.
FØRSTE GANG: Geir Magnus Evenstad, kona Marte Bragvin Evenstad og Steffen Jakobsen (t. h.) avbildet i forbindels­e med Adressas omtale i 2011 om at selskapet var blitt Gaselle-bedrift for første gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway