Grimstad Adressetidende

Kunne nyte vårlig vaer

Etter lange perioder med sprengkuld­e, etterfulgt av dager med pøsregn og slaps, var det mange som benyttet søndagen til en gåtur i nesten vårlig vaer.

- Janicke Yttervik janicke@gat.no

Langs brygga ved biblioteke­t er det godt med folk som er ute og nyter oppholdsva­er og noen glimt av sola. William (2) og Magnus (3) er ute og går tur sammen med mamma Maria Schinnes og bestemor Vigdis Schinnes.

– Det er et fantastisk vaer, rene våren. Men det er jo synd at snøen forsvinner nå, sier Vigdis Schinnes.

Kan bli 10 grader

Og vakthavend­e meteorolog Per Egil Haga har gode nyheter for vinterferi­en som starter mandag.

– Det ser ut til, de første dagene, at det blir en sørlig vaertype som gir oss mildt vaer, men også litt gråvaer, overskyet og kanskje et solglimt. Det kan komme noen regndråper, men det vil bli lite nedbør og rolige vindforhol­d. Det vil kanskje friske på onsdag, men på torsdag og resten av uken dreier vinden over på mer vestlig vaertype. Det fører til lettere vaer, lange perioder med sol, oppholdsva­er og mildt. Da kan det bli temperatur­er på opp i mot 10 varmegrade­r, sier Haga.

I tillegg til at det skal komme milde luftmasser og sol, kan det også bli en liten føneffekt fra fjellene, som kan gi seg utslag i Grimstad.

– Det kan bli fine og vårlige temperatur­er. Og det fortsetter første uken i mars, forteller han.

På nattestid kan temperatur­ene smyge seg litt under null, men ellers blir det mildt både kommende uke og neste.

Vinteren er over

– Det ser ut til at snøen forsvinner, i de kystnaere områdene. Skal man ha mer snøføre må man reise lenger innover i landet, der kan den bli liggende, selv om den synker sammen litt, sier Haga.

Dermed kan det se ut til at vinteren, med mange minusgrade­r og den type vaer, ser ut til at ferdig for denne sesongen.

– Mars og april kan gi innslag av vinterlig vaer, men de to månedene kan vaere lunefulle. I så fall blir det forbigåend­e. I midten av mars er vi dessuten naerme vårjevndøg­n og da er det også et godt tak i sola, forklarer Haga.

 ??  ??
 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? FINT VAER: William og Magnus hadde en bryggeslen­g sammen med mamma Maria og bestemor Vigdis.
FOTO: JANICKE YTTERVIK FINT VAER: William og Magnus hadde en bryggeslen­g sammen med mamma Maria og bestemor Vigdis.
 ?? FOTO: JANICKE YTTERVIK ?? VÅR: Det var vårlig stemning nede langs vannet ved biblioteke­t. Og det milde vaeret skal fortsette gjennom vinterferi­en.
FOTO: JANICKE YTTERVIK VÅR: Det var vårlig stemning nede langs vannet ved biblioteke­t. Og det milde vaeret skal fortsette gjennom vinterferi­en.
 ??  ?? VÅRTEGN: Katrin Moen har funnet det som kanskje er årets første blåveis, hjemme på Holbekk.
VÅRTEGN: Katrin Moen har funnet det som kanskje er årets første blåveis, hjemme på Holbekk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway