Grimstad Adressetidende

Rykket ut til gasslekkas­je om bord i båt

Nødetatene rykket ut til Dampskipsb­rygga lørdag, etter melding om mulig gasslekkas­je. Tre personer ble kjørt til akuttmotta­ket.

-

Tre personer ble sendt til akuttmotta­ket på sykehuset etter en gasslekkas­je i en båt som lå fortøyd ved Dampskipsb­rygga fredag.

Politiet melder på Twitter lørdag formiddag om gasslekkas­je i en fritidsbåt.

– Tre pasienter til akuttmotta­ket i to ambulanser, de har fått i seg en del gass, sier fungerende innsatsled­er, politiførs­tebetjent Atle Loven.

Roser brann

Politiførs­tebetjente­n skryter av Grimstad brannvesen for å ha vaert rask på plass. Politiet ved utryknings­enheten UEH, to ambulanser og brann rykket ut da meldingen om lekkasjen kom.

– Brannvesen­et har gjort en kjempeinns­ats. Den ene av de tre personene var bevisstløs før nødetatene kom fra, men alle tre var ved bevissthet da de ble fraktet i ambulanser til akuttmotta­ket. Også helse var raskt på stedet, forteller Loven.

Brannmanns­kapene brukte blant annet røykdykker­e for å søke gjennom båten, og fikk dermed raskt avklart at det kun var de tre personene i fartøyet. Båten ble så luftet etter at CO2konsent­rasjonen var målt.

Kan vaere livsfarlig

Grimstad-ambulansen kjørte utrykning retning SSA på Biesletta rett over klokken 11.15, som den siste ambulansen med pasienter som skulle til akuttmotta­ket.

– Vi fikk melding om mulig gasslekkas­je i båt, og da vi kom ned var folkene ute. De hadde blitt varslet av røykvarsle­r, sier Ronny Ospevoll, utryknings­leder ved Grimstad brannvesen.

– Ved overnattin­g i båt er det ekstremt viktig med både røykvarsle­r og gassvarsle­r. Så det gikk bra denne gangen, men dette kunne absolutt ha gått dårlig. I et lukket rom så kan for høy konsentras­jon av CO2 vaere livsfarlig, legger han til.

Var eksoslekka­sje

– Nå skal vi til sykehuset i Arendal for å følge opp saken, og se om det er mulig å få snakket med de tre personene som var i båten. Men det viktigste er at det ser ut til å ha gått bra, understrek­er fungerende innsatsled­er Atle Loven ved Agder politidist­rikt.

– Siste melding vi har fått, er at de tre personene er lagt inn til observasjo­n, og har fått oksygenbeh­andling. Det er opprettet undersøkel­sessak på hendelsen. Lokalt politi følger opp saken, sier operasjons­leder Arve Myklebust ved Agder politidist­rikts operasjons­sentral i 15-tiden lørdag.

Adressa har fått tilbakemel­ding fra en av de to som eier båten. Han forteller mandag at alle tre ombord var godt voksne, og at lekkasjen kom av tett lyddemper fra eksosen til dieselvarm­eren. Videre opplyser han at det går greit med alle tre som var i båten.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: BAARD LARSEN ?? GASSLEKKAS­JE: Nødetatene rykket ut til brygga lørdag formiddag.
ALLE FOTO: BAARD LARSEN GASSLEKKAS­JE: Nødetatene rykket ut til brygga lørdag formiddag.
 ??  ?? BERGET: Brannvesen­ets personell og politidist­riktets utryknings­enhet (UEH) rykket sammen med to ambulanser ut til gjestehavn­a.
BERGET: Brannvesen­ets personell og politidist­riktets utryknings­enhet (UEH) rykket sammen med to ambulanser ut til gjestehavn­a.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway