Grimstad Adressetidende

Selger ikke Kilandsent­eret

Anken ble avvist og Grimstad Røde Kors beholder Kilandsent­eret.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Grimstad Røde Kors skal fortsatt eie og drive Kilandsent­eret. Trude Holtebu i hjelpekorp­set har stor tro på at lokale krefter skal løse dette på en god måte.

Det ble nylig klart etter at Røde Kors sentralt har behandlet en anke fra medlemmer i Grimstad Røde Kors som ønsker å selge senteret.

Det ble som kjent full dramatikk da medlemmene i Grimstad Røde Kors for en tid tilbake skulle avgjøre om de skulle selge eller beholde Kilandsent­eret på et møte via Teams. 27 mot 18 stemmer sørget for at det ble bestemte at de skal beholde senteret, men da anket mindretall­et.

Siden Grimstad Røde Kors for tiden er under administra­sjon av Aust-Agder Røde Kors, ble det bestemt at ankesaken skulle sendes videre til Røde Kors sentralt for at de kunne avgjøre saken.

Mindretall­et skrev en anke som de sendte inn, og flertallet for å beholde senteret skrev et motsvar som også Røde Kors sentralt mottok.

Demokrati

Nå har de behandlet saken og anken er avvist, og vedtaket om å beholde senteret er dermed gyldig. Dermed skal Røde Kors Grimstad beholde Kilandsent­eret også i fremtiden.

– Røde Kors sentralt har lagt vekt på at det er demokratie­t i Grimstad Røde Kors som har fattet dette vedtaket, og da ønsket ikke de å gå imot det, sier Jonas Ravn Øhlckers, som er daglig leder i Aust-Agder Røde Kors og Vest-Agder Røde Kors.

Han sier at distriktss­tyret nå har fått navnene på dem som skal vaere med i arbeidsgru­ppa, som skal jobbe for å drive og drifte Kilandsent­eret i tiden fremover.

– Jeg har troen på at Grimstad Røde Kors kan ta ansvaret for Kilandsent­eret og videreutvi­kle stedet. Hvordan det vil gå vil fremtiden vise, men vedtaket om å beholde senteret er lovlig fattet, og da er det det vi retter oss etter, og jobber etter, sier han.

Glade

I Grimstad Røde Kors er det nå mange glade mennesker.

– Dette er selvfølgel­ig både spennende og veldig moro. Det er stas at vi skal få beholde senteret, og at Røde Kors sitt landsstyre ikke overprøvde et klart flertall i Grimstad Røde Kors som ønsket å beholde senteret, stråler Trude Holtebu, som har vaert en av dem som har ivret for å beholde stedet.

Hun forteller at gruppen som nå skal ha ansvaret for Kilandsent­eret snart skal komme sammen og legge planer for hvordan de skal drifte senteret videre.

– Vi vet ikke hvordan vi skal drifte stedet fremover ennå, det er noe vi må komme sammen for å avklare og planlegge. Det vi vet er at dette skal gjøres i Røde Kors' ånd, og vi skal ikke ha noen daglig leder her. Vi ønsker nok å jobbe litt på samme måten som vi har gjort tidligere, samtidig som vi ønsker å gjøre en del nytt. Det er mange muligheter på Kilandsent­eret, og vi gleder oss blant annet over at Røde Kors ønsker å ha en barneog ungdomslei­r der oppe, og at det er mange andre hjelpekorp­s som ønsker å leie stedet til for eksempel kurs. Ellers ønsker vi å legge til rette for at den øvrige delen av befolkning­en i Grimstad og i distriktet for øvrig kan få bruke stedet. Det er en flott plass, som vi ønsker skal bli brukt mye, sier Holtebu.

Det er flere i Grimstad Røde Kors som har sørget for jevnlig vedlikehol­d av senteret den siste tiden, og senteret har ikke stått tomt. Det har blant annet vaert kursing i regi av Grimstad Røde Kors der oppe, og senest på onsdag lånte en bedrift stedet og hadde isfiske og andre aktivitete­r for sine ansatte der.

– Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med Kilandsent­eret fremover. Har folk der ute gode forslag og ideer til hvordan vi kan bruke dette stedet på en best mulig måte, så tar vi gjerne imot tips. Nå er vi klare for å brette opp ermene og kjøre på. Nå skal det bli nye tider, vi skal legge bak oss det gamle som har vaert, vi er klare med ny giv, avslutter Holtebu.

Årsmøte i april

Grimstad Røde Kors er per nå under administra­sjon av AustAgder Røde Kors. Det vil det trolig bli en slutt på i april. Da vil det bli avholdt et årsmøte for Grimstad Røde Kors, hvor planen er å få på plass et nytt styre.

Valgkomite­en vil sende ut en forespørse­l til medlemmene om at de kan foreslå kandidater til styreverve­ne. Distriktss­tyret som fungerende valgkomité kan også selv spørre og foreslå kandidater

– Nå er det viktig at vi finner riktige personer til å ta disse vervene, finne folk som virkelig vil vaere med å utvikle Grimstad Røde Kors i tiden fremover, sier Jonas Ravn Øhlckers.

 ??  ??
 ?? FOTO: ARKIVFOTO ?? GLAD: Trude Holtebu er en av mange i Grimstad Røde Kors som er glade for at de får beholde Kilandsent­eret.
FOTO: ARKIVFOTO GLAD: Trude Holtebu er en av mange i Grimstad Røde Kors som er glade for at de får beholde Kilandsent­eret.
 ??  ?? BEHOLDE: Grimstad Røde Kors skal beholde Kilandsent­eret.
BEHOLDE: Grimstad Røde Kors skal beholde Kilandsent­eret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway